Bátran írjátok le ...

Bátran írjatok bele Ti is, ez egy olyan blog, amelyet közösen szerkesztünk.
(NEM KELL REGISZTRÁLNI sem!)Minden gondolat tőletek egy lélekölelés az olvasóknak...

Gondolkodó lélek

Találkozunk olyan ismeretanyagokkal, melyeken érdemes talán elgondolkodni. 
Biztos, hogy nem mindegyik gondolat a miénk belőle. 
De akadnak olyanok, melyek  mélyen ránk találnak...
 

 


Hajrendellenességek

A nehézfémterheltség kapcsán szükséges szót ejteni a haj,illetve a hajas fejbőr rendellenességeiről is!

Kevesen ismerik ,illetve vélnek összefüggést hajunk,illetve hajas fejbőrünk állapota és egészségi állapotunk közti összefüggéseket!
Pedig komoly analógiás rendszer működik a hajunk,illetve fejbőrünk és egészségi állapotunk között!
Ez a probléma mindkét nemet érinti,mégis gyakrabban a férfiakat,hiszen hormonálisan ők azok,akik gyakrabban szenvednek a kopaszodás,hajrendellenességek tüneteitől!
Valamint a nők a havi ciklusuk kapcsán megszabadulhatnak bizonyos toxikus testnedvektől,még a férfiak nem!
Ezen okok feltárására és kezelésre egy új tudomány ág jött létre, a hajgyógyászat,mely az okok feltárására és kezelésére hívatott!
Tekinthetjük diagnosztikus alapnak a hajas fejbőr és a haj diagnosztikáját,de fontos a keleti diagnosztika skalp diagnózisa,mely vizuál-diagnosztika része,mely bizonyos területeit a fejtetőnek,bizonyos szervi analógiában vizsgálódik!
Így összefüggést lát felfedezni a ritkult vagy problémás területek és az szervi működések elégtelen mivoltja között!
Ismerjük tehát fel a lehetséges okokat és vonjunk analógiás megfigyeléseket! 
  Skalptérkép:
a. Kék terület a vesék /jobb vese: máj, epehólyag, bal vese: vékonybél, szív/, vérképzés és a csontrendszer problémái

b. Zöld terület a máj
c. Narancs terület a nemi szervek
d. Sárga a hasnyálmirigy /vékonybél/
e. Bronzos, barna terület a vastagbél
 Gerincoszlopunk fontos pszichés analógiás rendszert mutat,hiszem a csigolya,illetve gerinc probléma utal egy-egy lelki,pszichés probléma tartós vagy időszakos megjelenésére!
Ilyenkor oldani szükséges a gerinc blokádjait,hogy ismét harmonikusan működhessenek testi és lelki működéseink egyaránt!
Nagyon fontos tehát,hogy gondolkodás módunkat kiterjesszük a pszichoszomatikus gondolkodás mód felé. Fontos tehát az összefüggések felismerése és tudatba emelése.
Gerincoszlop szakaszai
Nyakcsigolyák jelentik azt,hogy képesek vagyunk-e változtatni a látásmódunkon,tudunk-e más (mások) szempontjából is látni a világot, a dolgokat,illetve a problémákat.
Hátcsigolyák a rajtunk lévő terheket,gondokat jelentik,melyek lehetnek családi vagy egzisztenciális terhek,de "cipelhetünk" magunkon másokat,mások terheit is!

Ágyéki csigolyák az egzisztenciális biztonságunkat jelenti,általában a munkánkhoz való kapcsolatunkat viszonyunkat szimbolizálja.

Keresztcsont az anyagi biztonságunkat szimbolizálja,tehát jelenti,hogy mennyire vagyunk,mennyire érezzük magunkat biztonságban. A keresztcsont vagy sacrum az előző életek átjárójaként is felfogható.
  Egyszerű méregtelenítés: Az olajkúra.
Reggel felkelés után, éhgyomorra moss fogat, majd végy a szádba egy evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olajat ( lehet olíva olaj is) és kezdd el forgatni a szádban, préseld át jól a fogaid között. Vigyázz, ne nyeld le, jó alaposan öblögess vele. Ezt jó lenne úgy 15 percig csinálni, közben tevékenykedhetsz. :)
AZ első 5 percben kiválnak a nehézfémek és egyéb mérgek, aztán el kezdnek pusztulni a baktériumok, vírusok.
Ha végeztél köpd ki és moss fogat alaposan. Az olajnak tejfehér színűvé kell változni, akkor végezted jól az öblögetést.
Állítólag, a bio napraforgó olaj a legjobb általános olaj, nagyon jó nehéz fém eltávolító. ( Ez olyan egyszerű, de mégis teszel valamit az egészségedért!:)

 
Az "allergiakioltó meditáció" nem csak az allergia ellen hatékony, hanem depresszió, cukorbetegség, és túlsúly esetén is sokat segít.
23 perc...sajnálunk magunktól ennyi időt? Pedig nem kell sok hozzá: egy csöndes szoba, mécses, vagy gyertya. A telefonunkat pedig erre a kis időre némítsuk le...
Kellemes utazást hozzá:


Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát.


Egy angol nyelvű oldal, de érdemes rákattintani. Az egér mozgatásával a gerincen megmutatja, hogy melyik csigolya hol okozhat problémát.

http://www.chiroone.net/why_chiropractic/interactive-spine.html

Az arthrosis (ízületi kopás) gyógyítható!

Vegyenek három citromot, (reszeljék le a héját) 250
gramm zellergyökeret, 120 gramm fokhagymát! Mindezt
darálják át húsdarálón, és tegyék bele egy háromliteres
üvegbe! Öntsék fel az egészet lobogó forrásban lév vízzel,
fedjék le az üveget, és egy éjszakára helyezzék dunsztba!
Sz rjék le, tegyék h t szekrénybe. (a zöldségpép
fogyasztható)
Reggelente – éhgyomorra, evés el tt 30 perccel – 70
grammot (tehát nem egészen egy decilitert) igyanak bel le,
három hónapon át! A háromliteres üveg tartalma egy
hónapra elegendő .”

Biológiai óránk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése