Bátran írjátok le ...

Bátran írjatok bele Ti is, ez egy olyan blog, amelyet közösen szerkesztünk.
(NEM KELL REGISZTRÁLNI sem!)Minden gondolat tőletek egy lélekölelés az olvasóknak...

Betegségeink lelki eredeteHa megfeszül a lelkünk, annak nyoma marad a testünkön is. 
Testi bajainknak, betegségeinknek eredete a lelkünkben keresendő.
Ha ritmus és harmónia van az életünkben, akkor van a testünk és a lelkünk nyugalomban.
Törekedjünk az egyensúly(jin jang) megteremtésére életünkben.
Ha kíváncsiak vagytok milyen lelki probléma húzódhat meg betegségeitek mögött, írjatok!

59 megjegyzés:

 1. Visszatérő bőrproblémáim vannak. Mi a lelki háttere?
 2. A bőröd megmutatja, hogy milyen a belső életed. Szokták mondani a bőr a lélek tükre. Ha megírod, hogy milyen bőrproblémával küzdesz, a megoldás is közelebb kerülhet.(lÉlek)
 3. Szia.Nekem is van börproblámám és nekem akkor jön elö,kétoldalt a nyakamon amikor a lelkem nincs rendben,idegeskedem és gondolataim csak azon vannak.Ha megszünik a gond akkor letisztul.
 4. A nyakad többirányú mozgásra képes. Mindent láthatok magam körül, képes vagyok rugalmasan szemlélni a világot. Életünk éltetői, a levegő a víz, a vérünk, a táplálékunk is a nyakunkon keresztül halad. Képesek vagyunk nyitottan, befogadóan szemlélni a világot magunk körül. Ha valamit nem tudsz igazán elfogadni, ha túl szűk látókörűen nézed éppen a világot, más álláspontját nem is akarod megismerni, akkor lehetséges, hogy pont a nyakadon jönnek elő a bőrproblémáid. (lÉlek)
 5. Köszönöm a válaszod ezt nem tudtam.A házasságom van vállságban megcsalt becsapott hónapogig hazudott a szemembe.Mikor megtudtam akkor kezdödött a nyakamon a csunya,fájdalmas,érzékeny kezelhetetlen,pattik.Amilyen a lelkem olyan a böröm tudnál segíteni hogyan tudnám teljesen eltüntetni azt a sok lelkifájdalmat.?!
 6. Nem könnyű amit kérdeztél. Írtam a blog bemutatkozásában, hogy nem kívánok a bölcs szerepében tetszelegni. DE remek helyen jársz, rengeteg lélekölelőnk van, akikkel együtt, megosztva a tapasztalatainkat próbálunk egymásnak segíteni.
  Egy kapcsolat megingása nagyon nehéz dolog...
  Májusi írásainkba ha beleolvasol, sok jó gondolatot fogsz találni.
  Meg tudok bocsájtani? Mi van, ha minket engedtek el? Elengedni valakit az életünkből címmel keresd.
  Gondolataidat, érzéseidet próbáld letisztítani, lenyugtatni, hogy valóban tiszta szemmel láss rá a történtekre. Próbáld meglátni a házasságod hibáit a párod szemszögéből is.
  Ha sikerül lelkileg megtisztulnod, a bőröd is meg fog tisztulni. Vedd észre a téged körülvevő világ szépségeit, töltődj belőlük, hogy ne egy szürke szemüvegen keresztül lásd a világot. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül e lelkedet megnyugtatnod.
 7. Folyamatos felfázással küzdök. Kapok gyógyszert, jobb lesz, aztán újra és újra előjön. Milyen lelki gondra utal? Köszönöm!
 8. Hólyagproblémáid, felfázásaid arra utalhatnak, hogy valamilyen feszültséget élsz meg az életedben, valami frusztrál. Valamibe nagyon kapaszkodsz, amit már rég el kellett volna engedjél az életedből, s ez bizonytalanság érzéssel párosul a lelkedben.
  A vesék, a húgyhólyag a személyes kapcsolatok területe is. Párkapcsolati feszültséget is jelezhet. Szexualitással kapcsolatos félelmeket, bizonytalanságokat élsz meg esetleg? Egy megszűnő kapcsolat után is jelentkezhet, ha negatív érzéseidet, belső feszültségeidet nem voltál képes megoldani a párkapcsolatodban. Lehet, hogy túl sok elvárásod volt? Legyél nyitott magad és az életed iránt, engedd el azokat a dolgokat, amiket belül már érzel, hogy el kell engedned. Éld meg az életet minden pillanatát, csodálkozz rá a veled történő negatívabb dolgokra is, fejtsd meg mit is tanulhatsz az adott megtapasztalásból. Párkapcsolatban fontos, hogy legyen teretek fejlődni egymás mellett. (lÉlek)
 9. Gyomorégésemre mi a magyarázat? Köszi!
 10. Nekem a térdem fáj sokat, és ez sok bosszúságot okoz...
 11. A gyomor az emésztőszervrendszer központja, stresszközpont is. Az egyszerűséget szereti, ha étkezünk, minél többféle alapízt fogyasztunk egyszerre(édes, sós...), annál nehezebb feladatot adunk neki. A gyomor lelki jelentése: a száj elfogad, a gyomor befogad. Csak olyan dolgokat fogadjunk be a szívünkbe, amit el is tudunk fogadni. A többit el kell engednünk.Ha valamit nem tudunk befogadni, az feszültséget vált ki belőlünk, égeti a gyomrunkat. Valami olyan eseményt jelez, amit nem tudunk megemészteni.Meg kell tanulnunk nemet is mondani.
 12. Térdünk ízületi és stresszközpont is. Az üzenete az út, amin haladunk. Nem ragaszkodunk mereven az általunk elgondoltakhoz? Bizonyos helyzetekben nem tudom a saját értékeimet védeni, hanem meghajlok valaki előtt? meg kell tanulnunk hallgatni a belső hangunkra, vállalni saját magunkat, hogy aszerint cselekedhessünk, ne mások elvárásainak akarjunk megfelelni.
 13. Pajzsmirigyproblémáim vannak, ez mit jelent? Köszönöm a választ előre is!
 14. A pajzsmirigy pajzsként öleli át az élő nyaki szerveket. Anyagcserénket szabályozza, lelki síkon a lelki"anyagcserékre" mutat rá. Lenyelek sok mindent? Haragot, megbántást? Szeretek a beteg szerepében tetszelegni? Élni akarásunkról is a pajzsmirigy kapcsolódik.
  A túlműködés az élet fojtogatóságáról tanúskodik, az érzésről, hogy valami megakadályozza a fejlődésemet. Az alul működés utalhat arra, hogy nem vagyok képes valamely problémámmal szembenézni, menekülök előle, akaratgyengén gyakorta.
  Mivel a torokban található, a kommunikációnkat is megmutatja.
  Érdemes meditatív állapotban végig haladni az eddigi életünkön. A rossz érzéseket keltő emlékeket kicserélve jóra gondolatban. ( HA olyan emlék okoz rossz érzést, ami még közeli a valóságban is tegyük jóvá, ha tehetjük, hogy a vágy ne rekedjen meg.)(lÉlek)
 15. A pajzsmirigy problémák 2 féle konfliktusra reagálnak. Vagy alul, vagy túlműködnek. Az alul működést mindig megelőzi a túlműködés. Ha túlműködéses problémáid vannak, azt ez a fajta konfliktus okozhatja: nem vagyok elég gyors, nem leszek kész időre, hamar-hamar, hogy meglegyünk, stb. Egyfajta túlpörgetése a dolgoknak, és attól való félelem, hogy nem leszel meg valamivel időre.
 16. Pajzsmirigy ügyben valóban az az érzésem mindig, hogy nem leszek kész időre valamivel, holott órák vannak hátra, de annak ellenére azon agyalok, hogy nem tudok elkészülni... Ez nagyon igaz! Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy ez az érzés megszűnjön?
  Meg akarnak műteni, de nem akarom hagyni, mivel fizikálisan semmi bajom - csak a leletem szerint működik túl. Göbök is vannak, de jóindulatú (azt akarják műteni). Köszönöm szépen előre is annak, aki tud válaszolni! :)
 17. Tiszteletem! Nagyon örülök, hogy itt lehetek veletek. Nekem egy éve derékfájás, bőrproblémám pedig hat éves korom óta, de csak a lábszáraimon, és csak elől. A lábaimat széttudnám vakarni! Mi okozhatja a viszketést? s csak ott? Köszi a választ, vagy esetleg a megoldást is!
 18. Nekem volt egy problémás terhességem. A 10. héttől véreztem vérömleny miatt, majd lett egy másik, majd el kezdett folyni a magzatvizem. Végül a 24. héten teljesen elfogyott a magzatvíz és ki kellett venni a kisbabámat, aki csak sajnos egy napot élt. Van egy 2 éves kisfiam, aki feledi a fájdalmam, de érdekelne, hogy miért is történhetett minden? Igazából a legjobban a koraszüléstől féltem és a magzatvízszivárgástól....sajnos be is következett.
 19. A bőr problémákról feljebb sok hasznosat találsz már...A lábak, a lábszárak a haladásunkat jelképezik. Lehetővé teszik a választást, hogy közeledj vagy távolodj az emberektől. Valamiért mintha viszketnél tőlük...Jó irányban halad az életed, nem feszül valahol valami konfliktus benned? Félelemmel tölt el a jövőd? Valami nagyon irritálhat. Türelmesnek kell lenned a haladásoddal kapcsolatban, hinned magadban.
  A derekad is félelemről, bizonytalanságról árulkodik. Ugye nem az számít, hogy mit gondolnak rólad? (Hogy azt gondolják e a kívülállók, hogy derék ember vagy?) Ne másnak akarj megfelelni, csakis önmagadnak, hallgass a belső hangodra.Valami eddig berögzült szokásodon változtatnod kell, hiányzik még a rugalmasságod hozzá.
  Válaszokat keresünk egész életünkben, nem kell menekülnünk a helyzetek elöl.Nyisd ki a szíved a jövőd felé, vegyél egy nagy levegőt, lásd meg a körülötted levő apró örömöket. Fogadd el a történéseket, vizsgáld meg, mit tapasztalhattál meg belőlük. Kaland az élet, éld te is kalandként! A sok mozgás, a zöld táplálékok, kevés cukor gyógyír az ízületeknek.
 20. Egy két éves kisfiú édesanyjának...
  Ott van az utolsó mondatodban, hogy féltél néhány dologtól...A félelem nem jó energia. Biztos, hogy akartátok mindketten azt a babát? Az ember ilyenkor tele lehet bizonytalansággal a baba miatt megváltozott életével, jövőjével, párkapcsolatával illetően. Valami régi gyermekkori emlék előhozott benned olyan érzést, hogy nem leszel jó anya?
  Az is lehet- és ezt el kell fogadni- hogy lehet, hogy az a kis babalélek meggondolta magát, mégsem akart erre a világra jönni. Mivel született azóta egy kisfiad, át tudod gondolni, hogy mit gondoltál másképp ebben a várandóságodban és mit az előzőben. Azt a kis 24 hónapos lelket engedd el, lehet, hogy az ő döntése volt...Próbálj úgy gondolni, rá, hogy nem elvesztetted őt, hanem lett egy kis angyalod.♥♥♥
 21. Pityke: Allergiás vagyok, nem is sorolom mi mindenre, mert nem férne ide. Milyen lelki háttere lehet?
 22. Allergia.
  A test valamilyen ártalmatlan dolgot ellenségnek vél, el kezd dolgozni ellene.
  Valakivel, vagy valamivel szemben te is ellenállást élhetsz meg, az agyad pedig leadja a parancsot a védekezésre. Nekiáll nyálkásítani, hogy tisztítson, ki akarj mosni szemedből könnyekkel az "ellenséged". Gondolkozz el, ki vagy mi válthatja ki belőled ezt az érzést? Van vmi amit lelked legmélyebb kamrájába tettél, nem tudomást véve róla? Valami, ami ott van, nincs feldolgozva, elengedve, utat tör magának. Az allergiával távol tartjuk magunkat embertársainktól is. Fel akarjuk vele hívni magunkra a figyelmet? Azt hisszük, ha nem sajnálnak, akkor nem is szeretnek minket? Vállald fel magad, merj felvállalni konfliktusokat is magadért. A pollenallergia mögött a szexualitás elhárítása is rejtőzhet. Porallergiánál gondold át van e valaki a közvetlen környezetedben, akivel szemben nem mered vállalni magad? (lÉlek)
 23. Vannak öröklött , velünk született betegségek. Tudjuk, hogy OKOZAT nincs OK nélkül. Gondoljunk vissza múltbéli eseményekre, amikor megbetegedtünk! Mi okozhatta a bajt?
  A FEJ a gondolkodás, az észlelések központja. A NYAK a mélyebb helyekről érkező érzelmeinket közvetíti tudatunk felé.
  TOROK: amikor valaki elfolytja, nem beszéli ki magából a gondjait, sírását visszafolytja, az érzelmek nem jutnak feljebb, nem oldódik a stressz. Ez gombóc érzetet kelt a torokban.
  LÉGZŐSZERVEK: ( orr-, garat-járat ) jelzi, hogyan viszonyulunk a környezetünkhöz. Amikor megfázunk, minden GYULLADÁSBA jön, szeretnénk egy rövid időre távol maradni mindenkitől, egyedüllétre vágyunk, hogy tisztába jöhessünk magunkkal és megtisztuljunk.
  A TÜDŐ az életkedvünket tükrözi. A KEZEK az előrehaladást képviselik a világban, életünkben.
  Az emberi érintkezések mutatói, az elhárítás vagy a közeledés jelképei. A küzdés eszközei.
  A SZÍV az öröm, a csalódás székhelye. Az ALHAS a titokzatosság jelképe.
  A VESÉK az érzésekkel állnak összefüggésben. A LÁBSZÁR: hogy, hogyan haladunk e világban. A LÁBFEJ állapota mutatja, hogyan tudunk állni a tények talaján.
  A GYULLADÁSOK, a lelki küzdelmekről, a LÁZ: harag, düh, neheztelésről árulkodik. A GYENGESÉG: szomorúságot, csalódást, tehetetlen haragot jelez. HIDEGRÁZÁS esetén a kétféle állapot változik egymással. Az ÍZÜLETI PROBLÉMÁK a rugalmasság hiányát jelzik.
  Flora Fabiana
 24. Cukorbeteg vagyok, még nem inzulinos, de nem is szeretnék az lenni.Ennek a bajságnak is van lelki oka? Köszi, ha válaszoltok!Évi
 25. a cukorbetegség, az élet édes ízének befogadásával van összefüggésben
 26. Nem elég édes az életed. Ha gyógyiulni akarsz, talpmasszőr.
 27. A vérben lesz túl sok a cukor, és nem képes a szervezet a felgyülemlett cukor felhasználására. Ha hirtelen leesik a vércukorszint az is hasonló okokból ered.
  A cukor a szeretetet, törődést, gyengédséget jelképezi. Lelkünk mélyén megbúvó szomorúságról árulkodik. Többször ért csalódás(akár szerelmi), bánat? Elfojtod az érzelmeidet? Úgy érzed a mostani életedben túl sok a fájdalom? Keserűségeidet szénhidráttal(cukros, lisztes ételek) pótolod? Fogadd el a szeretetet, ne zárkózz el előle. Engedd magad megölelni, ne fojtsd el magadban a gyengédség iránti vágyat.Vedd kezedbe az életed irányítását, örülj az apró dolgoknak is, add és fogadd a szeretetet. A múltad zárd le magadban és engedj utat az új, örömteli életed megélésének.(lÉlek)
 28. ...mi a helyzet a hüvelygombával? Évek óta nem tudok tőle megszabadulni...
 29. Hüvelygomba. A szexualitás testi valóságát mutatja meg nekünk. A méh a nőiség lelki központja. Akkor működik jól, ha olyan férfit fogad be, akit akar. Valami frusztrációt élsz meg a partnereddel kapcsolatban? Bűntudatod van valami miatt? Valami kellemetlen emlék(akár tudat alatti)távol akar tartani a partneredtől? Úgy érzed esetleg, hogy képtelen vagy az ideális otthon megteremtésére?
  A gomba élősködő. Ha az ember lelkéből hiányzik a fény, testében elszaporodik a gomba.
 30. ahol hüvelygomba van, ott a belekben is van gomba, ki kell takarítani onnan is, mert mindig visszafertőződik.
  vajon miért van szüksége élősködőre??
  brigi
 31. Kedves Lélekölelés! - szeretném, ha lehetséges nem gyógyszeresen kezelni betegségem - nagyon vizes a lábam. Háziorvosom vízhajtó tablettát javasolt, viszont a szivem nem bírja napi szinten a szedését.Befolyásolhatja a jelenséget az, hogy 42 év után hagytam abba a dohányzást és második hónapja férjem eltávozott az élők sorából? Esetleg múltból fel nem dolgozott események válthatták ki? Köszönettel várom válaszod: N.
 32. máj problémák lelki okai???
 33. Vizesedés: A vesék működésében lépett fel valamilyen zavar valószínűleg. Igen, lehet kapcsolatban a párod elvesztésével...El tudtad már őt engedni?
  Más nézőpontból utalhat ara, hogy nem vagy képes vállalni magad, vagy túl nagy egoval rendelkezel. Mindkettő az önmagunkba vetett hit bizonytalanságára utalhat. Gyakran érzed úgy, hogy igazságtalan veled a világ? Vállald a felelősséget az életedést, találd meg a helyed világunkban. Gyógynövények közül a petrezselyem tea nagyon jó vízhajtó, a zsurló, pedig az egész veserendszer képes regenerálni. Felmerül az is, hogy elég folyadékot iszol? Ha túl keveset, a szervezeted átáll raktározásra.
 34. A májproblémáknál saját magunkat kell megvizsgálnunk. Elraktározódott feszültségek, sérelmek, rosszindulatú gondolatok, irigység növeli a májbetegségek előfordulását. Sokszor kritizálsz másokat? Miközben sajnálod magad? Képes vagy elfogadni másokat olyannak amilyenek? Inkább a lelked mélyén harcolsz ellenük? Evvel gátolod az utat, hogy képessé válj örömmel élni az életedet. Minden bosszú, gyűlölet, negatív érzés a májat terheli. Csak másoktól várod, hogy változzanak meg? Te nem vagy hajlandó változtatni az álláspontjaidon? Tudd, hogy ekkor inkább feláldozod magad és ez rossz energia. Szeresd magad, fogadd el magad, és ez meg fogja nyitni az utat számodra, hogy megérts másokat. Engedd, hogy visszatérjen az életed iránti szereteted. A máj balzsama a béke, a megbocsájtás, a harag nélküli lét, jóindulattal, szeretettel telve.(LÉlek)
 35. Sok kérdést látok itt felsorolva, és mi a megoldás? ; - az ÉLET "élése". Ez amit most "teszünk" sajnos egyáltalán nem az :(( ! Mi az ÉLET??? Mindenkinek mást jelent, de általánosan az biztos, hogy nem csak fizikai síkon zajlik, több pusztán anyagnál.
  Az ÉLET alapvetően tapasztalat szerzés, képesség a tanulásra; vágy az ismeretek megszerzésére, realitás, kommunikáció és ezek megértése.
  Testünkben is több szinten zajlanak ezek a reakciók; elsődleges az idegrendszer, aztán a belső elválasztású mirigyek rendszere, a vérkeringés, és a nyirokrendszer.
  A betegségek ezek egyensúlyának megbomlásából keletkeznek. És, hogy melyik, mikor, miként a károsodott területből adódik.
 36. Prosztata problémák?...
 37. A lelki eredetét nem tudom.Viszont a Sláger rádiónak volt egy hajnali műsora,ahol egy két lányát egyedül nevelő pedagógus apuka kért segítséget.Még a műsor ideje alatt valaki 1 liter sajtolt napraforgó olajat ajánlott fel,állítólag az hatásos (-és nagyon drága).(?)(SZI)
 38. Prosztata: Gyakran akkor válik beteggé, ha egy férfi elveszti a munkáját. Elveszti a "vadászat" által nyújtott ősi élményét. Haszontalanság érzés generálja a betegségeit. Ne akarjunk a társadalom által elvárt igényeknek megfelelni. Általában idősebbeknél fordul elő a megbetegedés, nyugdíjazás környékén. Fogadjuk el korunkat, higgyük el, hogy értékes tagjai maradunk a társadalomnak, a családunknak. Fogadjuk, el, hogy felnőttek a gyermekeink, engedjük őket utukra. Megmutattuk nekik az élet útjára való lépés módszerét, most hagynunk kell, hogy önállóan menjenek rajta. Ne érezze magát egyik férfi sem öregnek, semmire sem valónak, higgyenek benne, hogy az igazi női szemek bármilyen korú emberben meg tudják még látni a FÉRFIT! Kalandokban gazdag teljes életet kívánok! (lÉlek)
 39. Horkoló párom üzen valamit horkolásával lelki síkon? Választ előre is köszönöm! (MZ)
 40. A horkolás túlzott ragaszkodásra is utalhat. Nem csak személyhez, hanem tárgyakhoz, megrögzött gondolatokhoz. Valami olyanhoz ragaszkodok, ami már nem jó igazán számomra, de inkább fáradságomra hivatkozva nem változtatok.
  Valamit már nem lélegzem be szívesen...Túlságosan akarom birtokolni a páromat? Valamilyen közöttünk feszülő érzelmet akarok megszüntetni? Közelebb akarok kerülni hozzá? Merjünk elengedni és legyünk nyitottak a változásra. Testbeszédünk és valós hangunk is legyen tiszta, saját visszatükröződésünk. (lÉlek)
 41. KÖSZÖNÖM HOGY TAG LEHETEK KÖZTETEK: MARGIT:
 42. NEMRÉGIBEN KIVETTÉK A MÉHEMET MIVEL MIOMÁIM VOLTAK: EZ IS LELKI EREDETÜ LEHET??????
 43. Mióma: A méh a nő lelki központja. Akkor működik jól, ha olyan férfit fogad be, akit akar. Diszharmonikus szexuális kapcsolatot is jelezhet.A mióma utalhat valamilyen lelkifurdalásra, bűntudatra valamely múltban történt eseménnyel kapcsolatban. Valamilyen fájdalmat, békétlenséget rejtegetsz magadban. Valamilyen rossz érzés a foglyod maradt. Mivel most túl vagy az operáción, gondold át ezeket a dolgokat, hogy ne kelljen a testednek újra egy ilyen védőfalat növesztenie. Bocsáss meg magadnak, fogadd el, hogy a veled eddigi életed során történtek nem voltak hiába valók. Tapasztaltál belőlük. Ezt a tanítást fogadd el, hogy az energiáid szabadon tudjanak áramolni, és a szíved titkait meg tudd valósítani. Tekints úgy az életedre, mint egy nagy kalandra, ahol néha történnek kellemetlen dolgok is, de mögéjük gondolva egy-egy megnyugtató tapasztalattal leszünk mégis boldogabbak.(lÉlek)
 44. kb 10- 15 éve migrénes fejfájásom van, álltalában mensesemkor jelentkezik. Szeretem magam vagyis probálom szeretni magam mit tehetek még hogy ne vegyen el a minden hónapombol 3 napot ez a fejfájás? És legföképp mi lehet az oka?
 45. Migrén: Erős stressz, nyomasztó gondolatok generálhatják. Lehet, hogy valamilyen történés az életedben túl erős nyomással járt. Utálod magad? Szinte fejbe vágnak az ítéleteid, melyeket magadról és másokról gondolsz? Elképzelhető, hogy túl gyorsan akarsz valamit elérni. Adj időt magadnak. Tudod, türelem...nemrég írtunk is róla.Van esetleg valamilyen dolog az életedben, amit nem akarsz sem meglátni, sem megemészteni? A migrén gyakran jár hányingerrel,látászavarral, ez erre is utalhat.Mások elvárásainak akarsz megfelelni, miközben a lelked tiltakozik ellene? A migrén elfojtott szexuális problémákat is takarhat. Próbáld megérteni a tested jelzéseit. Légy türelmes, merj változtatni, és hagyd az eseményeket szabadon áramolni, hogy megleld a belső harmóniádat. Ha sikerül, a migrént is elfelejtheted. (lÉlek)
 46. Sziasztok! Nekem a nagymamám hunyt el lassan két hónapja. Ő volt a mindenem és Én Neki a kedvenc unokája. Azóta folyamatosan a halál gondolata foglalkoztat. Mi lesz Velem, ha a párom előbb hal meg, vagy a szüleim, nem szeretnék megöregedni. Nem tudom élvezni az életet. Értek sok traumák, amiken úgy érzem, hogy átestem....vagy mégsem? Igen-igen van migrénes fejfájásom, hányingerem....olvastam is, hogy ennek mi a lelki oka. Olyan mindennapos anyukának érzem magam. Nem tudok örülni semminek. Valami segítséget kérnék, hogy ismét feleség és boldog anyuka lehessek.
 47. Amúgy van egy kisfiam, két éves és tiszta takonyka szegény. Úgy tudom, hogy ha az anyuka lelki világa nincs rendben, akkor a gyermekére is kihathat a dolog. Igaz ez? Az előző kérdező vagyok 12:15-ös.
 48. Van igazság abban, amit mondasz, persze, csak nagyon kevés ismerettel rendelkezünk rólatok. Ha az anya nincs harmóniában, a gyermekben is megmutatkozhatnak ezek a tünetek. Belső konfliktusodat visszatükrözheti a gyermeked. Még kicsi, együtt rezeg veled...Ő erőt adhat a kilábaláshoz neked is! Merd megtenni!♥(lÉlek)
 49. Az előző leveled, a 12:15-ösnek, gondoltam szánunk komolyabb átgondolást. Remélem nem bánod... Megtalálod a főoldalon! (lÉlek)
 50. A fiamat sipoly és dermaid ciszta miatt műtötték már másodszor fél éven belül.Még most sem gyógyult meg teljesen,s azt mondják bármikor ki újulhat.Mitől lehet ők sem tudják.
 51. Sipoly: Az energiaáramlások el vannak záródva a testben. Szorongás valami miatt, elzárása azoknak a csatornáknak, min keresztül ezeket oldani tudnám.De ezek az elzáródott mérgek végül utat találnak maguknak.Keressétek meg a szorongás okát. Fontos lenne, hogy sokat beszélgessetek, hogy a napi történések mind a felszínre kerülhessenek, azok is, amikről a fiad inkább nem beszélne. A ciszta lelkifurdalásra is utalhat. Esetleg valamilyen soha meg nem valósult álom maradt a test és a lélek titka. Védőfalat épít ezáltal maga köré. Az, hogy a bőrön mutatkozik, azt mutatja, hogy hiányzik a szabad kommunikáció. A bőr, mint védőfal elkezd védekező állást felvenni. Ha segítőre lenne szükséged, írj.(lelekoleles@gmail.com) De szerető anyaként hiszem, hogy meg tudod oldani a problémát.(lÉlek)
 52. KÖSZÖNÖM!!!:))Lehet,hogy igénybe veszem a segítséged,ha elakadok.Még egyszer KÖSZÖNÖM!!!
 53. Nagyon szívesen!♥
 54. Húúú! Én most találtam ide és felbátorodtam, a kérdésem:
  2 egészséges embernek évek óta nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Hm?
  Köszönöm a választ!
 55. Nehéz kérést tettél fel...Nagyon sok ok rejtőzhet a "miért nem jön össze a baba" kérdés mögött. Gondolom, orvosilag kivizsgáltak benneteket már. (Egy jó kineziológus, reflexológus is segítség lehet, hogy valamilyen mélyen rejlő gátat segítsen kioldani.)
  A stresszes életmód nagyon erős gát lehet egy baba érkezésénél, különösen a férfiaknál. Felerősödhetnek kételyek avval szemben, hogy tudjuk e anyagilag megfelelően ellátni, felnevelni a gyermekünket.
  Fontos kérdés az is, hogy nőként mennyire éled meg a nőiességedet. Hiszen a nőiség és az anyaság erős kapcsolatban állnak egymással. Bűnösnek érzed magad azért, mert nem sikerül áldott állapotba kerülnöd? Vannak félelmeid az anyasággal kapcsolatosan? Nem tudom, mennyire hiszel abban, hogy egy megszületendő kis lélek választja ki a szüleit. Lehet, hogy a ti kis "lelketek" úton van már felétek. Ahhoz, hogy megérkezhessen, próbáljatok elengedni minden félelmet, ami bennetek van. Tekintsetek nyitott szívvel a világra. Fogadjátok el azt is, ha még néhány hónapot várnotok kell. Ne kudarcként éljétek meg. Gondolatban ne avval a gondolatsorral vonzzátok a picit, hogy jó lesz, majd ha lesz, hiszen így egy jövő idejű vonzást indítotok. Gondoljatok rá úgy, mint, aki már van. Higgyetek benne, hogy jó szülők lesztek. Szeressétek egymást nagyon! (lÉlek)
 56. Azt szerettem volna kérdezni, h egyszer csak ekcémás lett a kezem. Pedig soha semmilyen ilyen jellegű bajom nem volt.
  (jobb kéz könyök hajlat)Nincs tipped, hogy mi lehet az oka, illetve hogy tűnik el ez a rondaság?
 57. A karproblémák egy új élethelyzet elfogadását is jelképezhetik.
  Lehet, hogy ez a te esetedben is adott, csak "viszketsz" tőle. Nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is. A belső lázadásod ütközik ki a karodon.
  A jobb kéz a tekintéllyel szembeni nehézségekre utal. (Még mindig kislánynak akarod érezni magad, pedig pontosan tudod már belül, hogy felnőttél. Valami olyan dolog ellen lázadsz belül, amit csak elfogadhatsz.)
  A karon lévő irritáció, olyan frusztrációhoz, irritációhoz köthető, amely avval kapcsolatos, amit teszek, bizalommal kéne megnyilvánulnom az életem felé, szeretettel kellene magamhoz ölelnem azokat, akiket szeretek.
  Minden helyzetnek lásd meg a jó oldalát, rá fogsz jönni, hogy jobb vagy, mint amennyit magadról gondoltál volna, és meg fogod állni a helyed az új élethelyzetben. És ez csodálatos!
  Az ekcéma arra utal, hogy nem tanultad meg szeretni magad...mivel félsz, hogy megsérülsz, ezért inkább mások elvárásai szerint élsz.
  Elszigeteltséget, magadba fordulást, alulértékelést jelez.
  Túl nagy jelentőséget fordítasz arra, hogy mások milyennek látnak téged. Aggódás, forrongó reménytelenség utat tör a bőrön keresztül.
  Miért nem azt teszed végre, ami neked jó???
  A bőröd megmutatja, milyennek látod magad belülről. Le kell szakadni a múltadról, hogy megvalósíthasd önmagad.
  Olyannak kell megszeretned magad, és elfogadnod, amilyen vagy. Amit te nem adsz meg magadnak, azt másoktól sem fogod megkapni. Tanuld meg élvezni a jelent, ismerd fel, hogy minden cselekedeted a mostban, a jövődet alapozza meg. Haladj bizalommal előre az életedben!(lÉlek)
 58. Segítséget szeretnék kérni. Hullik a hajam sajnos. Már mindent megpróbáltam, orvosi segítséggel is, vitaminokkal, étrendbeli változtatásokkal, de kisebb javulások után, mindig visszatérnek a panaszaim. Hátha valami lelki ok húzódik a háttérben, amit nem tudok megoldani. Kérlek segítsetek rátalálnom! Előre is köszönöm!
 59. A haj a fizikai és a spirituális világ közti kapcsolatunkat jeleníti meg. A hajhullás arra utal, hogy erősen a materiális énünk felé fordultunk. Feltehetőleg erőteljesen működő intuíciós képességeim vannak, de ezeket elnyomom, és mindent az anyagi és racionális oldala felől akarok megközelíteni. Mindent az irányításom alatt akarok tartani, félek, ha nyitok, elveszítem a kontrollt. Mindig azt gondolom, hogy én csinálok mindent jobban, mint mások. Minden belső félelmem cselekvőképtelenséget, elkeseredettséget, feszültséget okoz számomra. Pedig csak az illúziók világában élünk.
  Nem az élet ellen kell harcolnom-az velem van-, hanem elhinnem, hogy támogat, segítségemre siet, ha hallgatok rá, és nyitott maradok. Változtatnom kell élethelyzeteimmel kapcsolatos gondolkodásomon.Megfigyelem hogyan kezelem a stresszhelyzeteket és abba hagyom a "hajam tépését"!(lÉlek)

93 megjegyzés:

 1. Segitséget szeretnék kérni. Gyomorideggel, hányingerrel enni nem tudással küzdük egy ideje és erős szorongással. Volt egy nem hétköznapi kapcsolatom amiben jól éreztem magam de véget vetettem neki. Azóta a hányás megszűnt de a gyomorideg visszatér és megmaradta szorongás,a félelem.Milyen lelki okai lehetnek ezekenek e tüneteknek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bárcsak tudnám ki vagy? Van egy hasonló sztorim... Beszélhetnénk, de tudom, hogy az anonimitás az nagyon fontos hasonló helyzetben...

   Azt mondhatom, hogy nagyon boldog voltam, de az összes elvem és a körülmények, megmérgezték a dolgot... Talán Te érted miről beszélek... Jó volna...

   Törlés
  2. Irtam neked!!

   Törlés
 2. A gyomor állapota megmutatja, hogyan fogadom be a valóságot, mennyire vagyok képes az új gondolatok és helyzetek megemésztésére. Gyomorproblémák akkor jelentkeznek, ha a hétköznapi valóság konfliktusban van a vágyaimmal, igényeimmel. (családi, baráti, munkakapcsolatok) A gyomoridegesség, belső, elfojtott érzelmeket, dühöt is jelenthet. Bizonyos helyzeteket nagyon visszataszítónak érezhettél, hogy hányingered is volt. Ha a valóságra negatívan reagálunk, az emésztés nehézkessé válik, hányinger kezd kínozni. Nagyobb nyitottságot kell mutatnod az életed iránt és elfogadnod, hogy az események azért történnek veled, hogy fejlődhess. A hányingeres panaszaid meg is szűntek, amikor véget vetettél a rossz kapcsolatodnak. Valóban le tudtad zárni magadban, vagy még mindig "rágódsz"rajta? Hagyd a hátad mögött a múltat, és a jelenre koncentrálj, vedd észre az élet eléd szórt szépségeit, merj nekik örülni, mint egy kisgyermek. Meglátod, észre sem veszed és fellélegzik a gyomrod is...(lÉlek)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Lélekölelés!

   Köszönöm a válaszodat. Ez a kapcsolat nem volt rossz nem azért vetettem véget neki, hanem meret nem tudtam elfogadni hogy egy ugyanolyan nemű tesz boldoggá mint én.Nem tudom hogyan keveredtem egy ilyen kapcsolatba.Lezárni nem tudtam mert valami még húz hozzá.Hogyan kell elfogadni a dogokat? Ezzel küzdök nagyon és nem tudok rájönni, csak körbe körbe forgok.Igy a gyomorpanaszok és a szorongás is állandó.

   Törlés
  2. Kérlek, keressük meg egymást... Ha lehet... Ha olvasod ezt az üzenetet... Fontos volna... Kreálok egy email címet... És névtelenül beszélhetnénk egymással...
   Persze csak ha Te is jónak látod...
   Bocsáss meg... Kicsit felszakadtak a sebeim...

   Törlés
  3. Kérlek, jelentkezz...

   alkonyatres@citromail.hu

   Komolyan gondolom. Reménnyel tölt el, hogy van valaki, aki hasonló cipőben jár, kérlek,de persze Te tudod!

   Törlés
 3. Menstruáció késésnek mi lehet a lelki oka? (ha nincs fájdalom érzet, és biztosan nem terhesség)

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!!!

  Én is szeretnék feltenni egy kérdést, nem tudom, lehet, hogy a korábbi bejegyzésekben esik róla szó, csak elkerülte a figyelmemet...
  Szóval a testvéremnek pikkelysömöre van... Ez nála,- magát a bőrbetegség részét, enyhének mondhatom, de az egyik mellék tünete és fő panasza, az egész testét, lassan behálózó, ízületi gyulladásos gócok...Szóval megkeserítik fiatal életét... Maga a sömör, fejbőrön, hajlatokban lelhető fel, de a lábon nem... Miért van, mi a probléma?

  VálaszTörlés
 5. Kedves Lélekölelés!!!

  Mindig elámulok, hogy milyen sokrétű a tudásod, és hálás vagyok a sorsnak, hogy ide irányított és tagja lehetek ennek a csapatnak.

  Én magam is, hasonló dolgokat akartam leírni, mint Te gyomor görcsök és hányinger kapcsán. De ennél érthetőbben úgy sem tudtam volna Prezentálni. Így aztán, nem is firtatom és okoskodom feleslegesen:-)

  VálaszTörlés
 6. Pattanás arcbőr (több éve)mire utal?A félénkséget is meg lehet határozni hogy mitől van?:D köszönöm és Szép napot!:)

  VálaszTörlés
 7. Pikkelysömör: Nagyfokú érzékenységre utal, kielégítetlen szeretetigényre, törődésre, az egész helyzet kulcsa valahol a múltban keresendő. Valószínűleg meg kellett válnod szívednek kedves személyektől.(A ps általában dupla elválást jelet, két személyt-akár egy tervezett gyermeket is jelenthet, aki terv maradt...) Az elválasztás megakadályozta a testi kontaktust, az érintést, és már annyira félek az esetleges sérülésektől, hogy a ps segítségével tartok távolságot magam és mások között. Szabadulj meg a régi viselkedésmintáidtól, engedd el a múltban történteket, hiszen fejlődhettél általuk. Fogadd el, hogy érzékeny vagy. Ne másoknak akarj megfelelni, csak önmagadnak. Az ízületi problémák is az élethez való rugalmasságodat mutatják. Lazíts, engedj el, élj! (lÉlek)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a teljes körű választ és a gyors reagálást...
   Pikkelysömör és testvér !!!

   Törlés
 8. Pattanások: AZ arcon található pattanások a személyiségedről mutatják a tükröt. Akkor jelenik meg, ha belső konfliktust élsz meg, főleg önmagaddal kapcsolatban. Szereted magad? Elfogadod azt a képet, melyet magadról látsz? Kamaszként is a belső változások, útkeresés, bizonytalanság miatt fordul elő. Félsz nyitni mások felé? Félsz döntéseket meghozni? Amíg nem szereted magad, mások sem fognak tudni igazán szeretni, a magad által felhúzott láthatatlan fal miatt. Ez a "fal" ebben az esetben a pattanás. Ne másokhoz hasonlítsd magad, fogadd el a benned zajló változásokat, találd meg a helyed a világban, mutasd meg bátran hol vannak az éned határai. Szeresd magad olyannak, amilyen vagy, ne másoknak akarj megfelelni! (lÉlek)

  VálaszTörlés
 9. Nem gondoltál arra, hogy egy interaktív részt is készíts. A chatre gondolok. Jó volna szerintem.vagy lehet, hogy lemaradtam valamiről?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem gondoltam még rá...:) De átgondolom...

   Törlés
 10. Nekem az állandó fejfájás, a fejem bal oldali zsibbadása a problémám. A bal térdem egy véletlen mozdulat után elönti a fájdalom. Megöregedtem, mondják tréfásan, de a másik felem is annyi idős... Egyébként éppen annyira használom a bal kezemet, mint a jobbat, a lábamat is egyformán terhelem. Kíváncsi vagyok, szerinted miért van?

  VálaszTörlés
 11. A fejet érintő problémák során a spirituális és a mentális éned találkozása jelez. Ha ez a két dolog barátságban él egymással, akkor nincsenek problémák. Kényszeríted magad, vagy valamilyen külső körülménynek akarsz engedelmeskedni, hogy másmilyenné válj, mint amilyen valójában vagy? Félsz a jövődtől? Ez erős szorongást, stresszt jelezhet, ami fejfájásban és bizony térdfájásban is megnyilvánulhat. Sokan nem tudják, hogy a térd is egy stresszközpont. Az is lehet, hogy gyorsabban akarsz haladni az életben, mint amennyire bírsz. legyél türelemmel, minden megérkezik, amikor eljön az ideje. Mivel fejed és térded is a bal oldalon érintett, női kapcsolati problémákat is jelezhet. (A bal oldal a női princípium oldala).A zsibbadás maga lelki zsibbadtságot, tompulást jelez. Megsebzettnek érezheted magad. Elzsibbasztod az érzéseidet, melyek ezután a testeden jelentkeznek. Térded alulértékelésről, merevségről(lelki szinten)árulkodhatnak. Fogadd nyitott szívvel az élet által feléd küldött feladatokat, tanulj belőlük, legyél türelmes. (lÉlek)

  VálaszTörlés
 12. Köszönöm!Nagyon sokban igazad van: negyedik és legkisebb gyerekként mindig ugyanannyit akartam teljesíteni, minta tőlem 2-4-6 évvel idősebb testvéreim, bár nem voltam kényszerítve, én akartam. Aztán a rossz házasságom már rákényszerített a megfelelni törekvésnek, mert mindig alulértékelt voltam egy olyan ember szemében, aki az alkoholt többre becsülte a családnál. Váltottam, elváltam, ő tönkreitta magát. Második házasságom olyan lett, amit egész évben szerettem volna, szerettek, megbecsültek. Két hét alatt elvitte egy agyvérzés, azóta társtalan vagyok, egyedül küzdök. Igen, a megélhetésért. Lakom abban a lakásban, ami volt a naponkénti megalázásom színtere, hisz nem tudom eladni,sem fenntartani.55 évesen örömtelen, sivár az életem, a sorozatos mindennapi kudarcokkal egyre nehezebben birkózom meg. Türelmes? Vagy beletörődő? Ennyi az életem? Ez az egy van, én még sohasem tudtam fellélegezni, jólesően megelégedni- a holnaptól nem félni...
  Minden jót!

  VálaszTörlés
 13. Kedves Lélekölelés!
  Íriszdiagnosztikai módszerrel megállapították, hogy az egyik tüdőmön két, a másikon egy daganatom van (szövetelváltozás), és más helyeken is rengeteg probléma van. Mindezt vérvizsgálattal is megerősítette az íriszt vizsgáló orvos. Jelenleg még azt sem tudom, mennyire lehet ezt komolyan venni. Szerinted köze lehet ennek ahhoz - már ha tényleg van ilyen bajom -, hogy tavaly szeptember óta próbálom meggyőzni a férjem, hogy engedjen el, mert évek óta úgy érzem, fázok és megfulladok ebben a kapcsolatban. Nem enged, mert úgy gondolja, hogy rengeteget változtatott - és ez igaz is -, de bennem a menni akarás változatlan. Kételyek gyötörnek, hogy van-e jogom a két gyerekünk kárára cselekedni saját érdekemben. Vagy hogyan tudnám elkerülni, hogy a gyerekeimnek később a lelépésem miatt legyenek fizikai-lelki problémái? Tudom, kissé bonyolult és összetett a probléma, de tanácstalan vagyok, és nincs kitől segítséget kérnem. Előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A tüdő működése teszi lehetővé, hogy keringjen benned az élet. Belélegzed az életet...Segíti sejtjeid szellőzését. Rávilágíthat egy létezéssel kapcsolatos problémára és ez lehetővé teszi, hogy ezeket a negatív érzéseket kiszellőztesd, melyeket belélegzéskor próbálj meg szeretettel megtölteni. A légzés utalhat arra, hogy mennyire érzed magad elnyomottnak, nem fojtogat e valami az életedben. Azt gondolom, te látod az okot...Nincs elég levegőd. Tegyél rendet az életedben, hogy fellélegezhess! (Érdemes ezt megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=QhkBBQPj4u4) (lÉlek)

   Törlés
 14. Fél éve égő érzés van a két combomon,a hüvelyemben pedig,állandó,bizsergő érzés. Vizsgálatok negatívak. Lelki eredetű lehet?

  VálaszTörlés
 15. Lehet. Nincs valamilyen frusztrációd a partnereddel kapcsolatban? Esetleg bűntudat? Párkapcsolatodban te vagy a domináns? Lehet, hogy ebben az esetben az irányítás a szexben is hozzád csapódott. Akkor lehet szex, ha a te tested akarja, az irányítást tudat alatt átvette tőled. Az is lehet, hogy félsz valamilyen sérüléstől...Vagy nem a megfelelő partner van melletted, akiit szívesen befogadnál...Legyél elfogadó, nyitott egy harmonikus kapcsolatra. A szex az élet része, hidd el, hogy megérdemled. Combjaid is azért éghetnek, mert lépni akarnak. Engedd meg magadnak, hogy továbbhaladj.(lÉlek)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hogy tudnám elengedni a múltbéli fájdalmaimat ,megcsalásokat ,rossz párkapcsolatokat,hogy a jelenlegit ,akivel együtt tervezzük az életünket ,vele boldog lehessek!Azt hittem túl vagyok azon a mi történt évekkel ezelőtt,de most jöttem rá ,ahogy töltöm ki ,aki az életem ,nem bízok benne ,féltékeny vagyok ,mert azt hiszem ő is megcsal ,pedig mindennél jobban szeret!Mérgezem a kapcsolatunkat azzal ,hogy folyamatosan azt hiszem az fog történni velem ,ami már sokszor történt,ezért sokszor inkább el is küldeném ,mielőtt megcsal ,hogy ne fájjon nekem! Persze ő nem hagyja ezt ,mert tudja mennyire szeretem ,tudja miért vagyok ilyen,türelmes és mellettem van ,de ez akkor sem normális! Rossz álmaim vannak,hogy azzal a lánnyal van újra együtt,akit miattam hagyott ott ,mert nem tudott elfelejteni ,fél év után ,úgy hogy nem láttuk egymást ,nem beszéltünk és hirtelen a semmiből éjjel fél 12kor kaptam az üzenetet,hogy hiányzom neki! Úgy érezzük mind a ketten,hogy együtt akarjuk élni az életünket,míg élet az élet! De sokszor veszekszem vele,én...,mert bántom őt a múltbéli fájdalmaimmal,hogy majd ő ezt csinálja velem! Félek ,és ez nagyon rossz,szeretnék megnyugodni,szeretném elásni,elengedni azokat a képeket ,amik akkor történtek velem,hogy ne bántsam őt,hogy lelki békém legyen és élvezhessem az életmet vele! Mindig keresek valamit amibe belekötök,és ő türelmes,de egyszer vége a türelemnek is ! Muszáj lehiggadnom,muszáj kezelnem ezt !Sokszor jönnek csak a gondolatok,amiket gyártok a fejemben,hogy majd biztos megcsal vagy bármi ,és mintha valósághűek lennének,elkezd szorítani a mellkasom,nehéz levegőt vennem,gyomorpoblémáim is vannak,és nőgyógyászati is!Bár az tudom idegi alapú ,ahogy a többi is ! Nem lenne okom mellett félni,hiszen sorszerű volt,ahogy az életmbe lépett,úgy amilyenre vágytam ,ő pont olyan! Mégsem merek bízni benne,mégis bántom,és magamat is ! Túl akarok lépni ami volt régen,törölni ,felejteni ,nem lehetek ennyire veszekedős,hisztis ,féltékeny házisárkány? Ezt én sem bírom elviselni magamban ,hát még ő ,pedig nagyon türelmes,és halálosan szeret,de tudom minden véges ,hisz ez senkinek nem jó így hosszútávon!Mit tegyek ,hogy ne féljek ,h vele lássam a jövőt ,ahogy tervezzük ne nélküle! Hogy elhihessem,hogy együtt maradunk,ne attól féljek mikor lesz vége,mert tudom akkor ezeket vonzom be! Hogy normális nő lehessek! Tudom,hogy másoknak ilyenkor hogy segítek ,de magamon nem tudok,és most már nagyon elfajultak a gondolatok ,rögeszmék a fejemben,mintha két énem lenne,az egyik aki normális, a másik aki felett nem tudok uralkodni és akkor robbanik a bomba,beindul a fejemben a kis film és elkezd összeszorulni a szívem ,hogy nem bírom ki ha megcsal ,veszekszem vele és megpróbálom elküdeni,persze ő nem megy ,mert tudja ,hogy nem ezt akarom és megvárja amíg lehiggadom! De ez nem mehet így tovább már! Szeretném megmutatni neki,hogy milyen szeretnék lenni,nyugodt ,kiegyensúlyozott,bizni tudó! Azt vallom,hogy egy kapcsolat olyan,mint a gyémánt,annál értékesebb,minél több oldalról csiszolják...!Ő eléggé spirituális személy,ezért érezzük egynek a lelkünket ,budhizmussal is foglalkozik ,sok dolgoban segített neki már ,és sokat segít nekem is +De húznom kell egy határt,ezt csinálom vele már egy éve ,most úgy érzem egyre rosszabul vagyok ,belül..! Hogy lépjek ,zárjam ,felejtsem,fogadjam el a múltban történt rosszakat,hogy boldog lehessek,boldoggá tehessem,míg élet az élet? Elnézést a hosszú levélért,de talán ez már kétségbeesés,úgy érzem nem vagyok már normális,és tennem kell valamit!

   Törlés
 16. Valóban jól látod. Amíg nem zártad le a múltadat, addig nem élheted nyitottan a jelenlegi életedet sem. Olyan erőteljesen frusztrálod magad, hogy ellenőrzésed alatt akarsz tartani minden helyzetet. De a valóság az, hogy a félelmeid élik az életedet és nem te...Itt az ideje átvenni az irányítást! Örülj, hogy egy ilyen nyitott embert sodort melléd az élet. Beszélgessetek sokat. A félelemmel teli gondolataidat rögtön fordítsd át. Nem baj, ha egy ideig nem teljes szívből fordítod őket. Egy idő után azt veszed észre, hogy nem is jönnek elő. Bontsd le a falaidat, lépj ki mögülük, nyitottan, nagyot lélegezve a békesség levegőjéből.( Itt még találsz néhány gondolatot a lélekölelőktől: http://lelekoleles.blogspot.hu/2011/06/feltekenyseg.html) (lÉlek)

  VálaszTörlés
 17. Sziasztok!!
  a mellkasom fáj hónapok óta!mi lehet az oka?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mellkasod a lényed legbelső részével való kapcsolatodat mutatja. Létfontosságú szerveid is itt találhatók.Ha fájdalmat élsz meg itt, gondold át a következőket: Érintett e meg mostanában valami mélyen a családi kapcsolataidban, melyet képtelen vagy feldolgozni? Félsz egy olyan helyzettől, hogy fel kell adnod a szabadságodat, önmagad? Vállad fel érzéseidet, fogadd el az is, hogy nem tudsz mindent könnyedén venni. De váljál képessé az elengedésre, feldolgozásra. A saját érzéseid nyomhatják a mellkasod. Félsz, hogy mások milyennek látnak, pedig csak a saját magadban létező hitet kell újra megtalálnod. Nézz szembe önmagaddal, engedd el a múltat, ne félj a jövőtől. Élj a jelenben, merj végre megint egy jó mély levegőt venni, érezd a szabadságod, a békességet, a szeretetet.(lÉlek)

   Törlés
 18. Sziasztok! Állandóan visszatérő hüvelygombám van, stresszes életet élek és 3 hónapja ért véget egy 6 éves komoly párkapcsolatomnak, legbelül még nem igazán tudtam elengedni őt. Ebben a kapcsolatban erőteljesen elnyomott voltam mind a szexben mind kapcsolati szinten ezek a sérelmek bennem vannak még. Az élet úgy hozta hogy az egy gyerekkori barátommal kezd alakulni egy új kapcsolat, és azt hiszem jó vele lenni mert ő teljesen más személyiség, de a régi kapcsolatból szerzett sérelmeket nehéz elengedni és úgy gondolom ez a betegség összekapcsolódik a lelki gondjaimmal mert ez azóta alakult ki amióta a hosszú kapcsolatban a problémák elkezdődtek. Valamilyen megoldást tudtok javasolni? Köszönöm szépen. Anna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hüvelygombád is azt mutatja, hogy nincs elengedve még a kapcsolatod...Minden, amit abban a kapcsolatodban nőként megéltél hordozod magadban. És ezt te tökéletesen érzed is. Ez nagyon nagyon jó, mert lassan kezdesz szembenézni saját magaddal, elindul az elengedés folyamata. Ne hagyd abba. Az előző kapcsolatod a múltad része. Amíg abban élsz, addig nem tudod megélni a jelened varázslatos pillanatait. Keress egy nyugodt zugot, gyújts egy gyertyát, csendesedj el. Érezd át újra az előző kapcsolatod, éld meg lélekben. Sírj bátran, engedj el...Aztán hallgass a szívedre, amikor eljön a pillanat engedd őt el teljesen. Köszönd meg, hogy az életed része volt, mert sok mindenre megtanított. Aztán fújd el a gyertyát, mosolyogj egy nagyot és kezd el a megtisztult új életedet. (lÉlek)

   Törlés
 19. Sziasztok! A lányom 7 éves és 2 éves kora óta rágja a körmét. Ha nem a körmét akkor a bőrt az ujjairól. Nem tudom mit tehetnék, mert nagyon csúnyák az ujjai. Nekem pedig egy megfázásból mindig visszamarad az orrdugulás. Már hónapok óta csak orrspray-jel létezem. Ez mitől van ? Köszi a segítséget ! Szilvi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A körömrágás nem egyszerű kérdés. Még pici a lányod, sőt nagyon korai korban kezdte. A picik még szinte közös lelki szálon léteznek az édesanyjukkal. Maga a körömrágás mély belső feszültségre utalhat, bizonytalanságra, hogy nem vagy képes megfelelni mások elvárásainak. Gyermek esetében valamelyik szülővel kapcsolatot frusztrációt is jelezhet. De elképzelhetőnek tartom, hogy mivel 2 évesen kezdődött, azóta ez a probléma meg is oldódott, és inkább csak egy rossz szokás maradt meg belőle. Ne szólj rá állandóan, mert azzal szinte folyamatosan fenntartod a helyzetet, állandó odafigyelést kap ez a cselekedet. Mivel kislány, egyszerű helyzettel leszokhat róla. Vegyetek egy gyerek körömlakkot közösen, és beszéljétek meg, hogy kifested a körmét, hétvégére, mert ő már nagylány. Lehet, hogy ez segít a leszokásban, mert a kis csajok is nagyon nőcik tudnak lenni. :) (Persze léteznek keserű ízű lakkok is, direkt a körömrágásra, de a gyerekek gyorsan rájönnek, hogy egy alapos kézmosás után újra jóízűen rághatóak a körmöcskék.)
   Az orrspray fenntarthat nálad egy állandó orrdugulást, azzal vigyázz. De pl. tengeri sós orrsprayt használhatsz, az természetes. De mivel nem kapsz az orrodon levegőt, gondold át: Valami nem tetszik neked? Valami bűzlik? Vagy állandóan megfordul a fejedben, hogy már megint bedugult az orrod? És ezt utálod? Na, furát fogok mondani, de ne utáld. Inkább, amikor eszedbe jut, gondolj arra, hogy egyre jobb, már egyre szabadabban kapsz levegőt. Az utálatoddal fenn tartod ezt az állapotot. Szeresd, fogadd el, ne foglalkozz vele túl sokat és elmúlik. (lÉlek)

   Törlés
 20. Kedves lélekölelés!

  hónapok óta küzdök pár dologgal amit nem neveznék betegségnek de nagyon zavarja a mindennapjaimat. furcsa gyomorfájdalmak, egyidejűleg vagy külön a torkomban is mintha lenne valami a levegő mintha nem lenne elég, mindig úgy érzem hogy nem kapok elég levegőt.voltak előtte lelki problémáim de úgy érzem már elengedtem, a harmónia megvan az életemben. Köszönöm előre is! Zsani

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A gyomor az emésztőszervrendszer központja, stresszközpont is. A gyomor lelki jelentése: a száj elfogad, a gyomor befogad. (Ezt érdemes mélyen átgondolni) Csak olyan dolgokat fogadjunk be a szívünkbe, amit el is tudunk fogadni. A többit el kell engednünk.Ha valamit nem tudunk befogadni, az feszültséget vált ki belőlünk, égeti a gyomrunkat. Minden eseményt megemésztettél? Tudsz nemet is mondani? A harmónia érzését engedd felerősödni magadban. Ha voltak lelki problémáid, akkor az is lehet, hogy még magad sem mered elhinni, hogy megoldottad őket, hogy képes voltál rá. De nagyon ügyesen megcselekedted ezt. Éld meg a boldogságot. Engedd be a boldogságot, a múlt falai már leomlottak, hidd el magadnak. Sikerülni fog! (Lélek)

   Törlés
  2. jólestek a szavaid köszönöm a segítséget:))

   Törlés
 21. Kedves Lélekölelés!

  kb 4 hónapja küzdök sarokfájdalommal.(csonthártyagyulladás)amire kaptam sugárkezelést, de fájdalmam nem enyhül.Közben 1 hónapja a térdem is bedagad, kb 10 éve porckopást és izületi gyulladást állapítottak meg.Mindkét lábam a bal, mi lehet ennek az oka?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Fájó sarok szorongásra, meg nem értettségre utal. Gyakran érzed úgy, hogy nem támogatnak téged a dolgaidban? A sarok az egyik támasza testünknek. Stabilitást, biztonságot nyújt. jelezhet félelmet a jövőtőt, elégedetlenséget önmagaddal szemben. Valamilyen támasz hiányzik az életedből. Meg kell tanulnod megbízni magadban és másokban is.
   Térdünk ízületi és stresszközpont is. Az üzenete az út, amin haladunk. Nem ragaszkodunk mereven az általunk elgondoltakhoz? Bizonyos helyzetekben nem tudom a saját értékeimet védeni, hanem meghajlok valaki előtt? meg kell tanulnunk hallgatni a belső hangunkra, vállalni saját magunkat, hogy aszerint cselekedhessünk, ne mások elvárásainak akarjunk megfelelni.
   Mivel szinte minden a tested bal oldalán jelez, érdemes ennek az okán is elgondolkodni. Képes vagy kifejezni az érzelmeidet? Ki tudod mondani, hogy szeretlek, vagy tudsz segítséget kérni? El kell fogadnod másoktól is a segítséget, szeretetet. A bal oldal a nőkkel való kapcsolatodat is mutathatja, anya, testvér, barátnő... Az ízületek fájdalma rugalmatlanságra utal. Bízz az életedben legyél nagyon nyitott. engedd el a múltat, ne a jövőt várd, hanem élj meg nyitott szívvel mindent, amit a jelened adhat neked. Minden, ami életünkben elénk kerül tanítás. Erre gondolj. (lÉlek)

   Törlés
 22. köszönöm sokat segített válaszával!!!!

  VálaszTörlés
 23. Kedves Lélekölelés!
  A mindennapjaimat a szédülés, pontosabban az állandó bizonytalanságérzés keseríti meg. Ehhez társul egy állandó gyengeségérzés, illetőleg úgy érzem, hogy a lábam nem bír el. A lábszáraimban állandó feszültség van. Végigolvasva a bejegyzéseket, az állandó feszültség, félelem okozhatja a tüneteimet?!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szédülés jelentkezhet, ha valamilyen eleséstől való félelmet vetítesz elő. Vagy szeretnél elmenekülni egy helyzet elől, amit nem akarsz meghallani, meglátni. Vagy túl gyorsak a változások az életedben? Állandóan félsz, feszült vagy? Ez tényleg lehet ok szintén. Bizonytalanságban éled az életed, nem is csoda, hogy szédülsz. Amennyiben esetleg alacsony vércukorszint miatt van, az azért lehet, mert nem mered megélni a napjaid örömeit. Fedezz fel minden kis apróságot körülötted, gyermeki örömmel, higgy a jövődben és fogadd el a jelened. Minden azért érkezik az életünkbe, ha jó, ha kevésbé jó, hogy tanuljunk belőle.

   Törlés
 24. Tisztelt Lélekölelés
  fázós vagyok, mi/mik lehetnek a lelki okai? fázik, -fázós a hátam, derekam a hasam,
  köszönöm a választ
  szivárvány

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fázol, ha meg kell válj valakitől vagy valamitől. Ürességet érzel, hideg vesz körbe. Úgy érzed a melegséget a szeretetet tőle kaptad és most már nem kaphatod meg. Nyisd meg a szíved, szeresd meg magad újra, a szeretet megmelegít, és a tüzed mellé egyre több ember és állat mer majd közeledni. Egyszer csak észreveszed, hogy már nem is fázol...

   Törlés
  2. Köszönöm szépen:-)

   Törlés
 25. Kedves Lélek
  a fulladást mi okozza?
  köszönöm szépen a választ

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van elég életerőd? Van elég élettered? A fulladás torok kapcsolatú. A torok az igazság, az önkifejezés központja. Lehet, hogy valamit nem mondhatsz ki, pedig már szinte fullasztó a gondolat benned? Mondd ki, mert előlépni és kiállni magadért! Elfojtott érzelmeid szorongatják a torkodat. Olyan érzelmek, melyek úgy érzed, minden pillanatodban veled vannak. Nem mondod ki, nem engeded el, állandó energiával táplálod. Már fojtanak...Félsz, hogy nem értenek meg? Hogy elutasítanak? Hogy nem fognak szeretni? Hidd el, akik számára valódi érték vagy, nem ilyen szemmel fognak meghallgatni. Engedd kitörni az érzelmeidet. Ha másként nem megy, menj ki a szabadba és kiabálj! De nagyon! :)

   Törlés
  2. köszönöm a válaszod, elgondolkodtató......
   én egy eléggé szókimondó vagyok, ami szivemen a számon szokták mondani,ha kell bárkit gondokodás nélkül "leszurok", egyből és azonnal megmondom a véleményem mindig nyiltan, és vállalom is.
   sokaknak persze nem tetszik, és vszinüleg meg is bántok sokakat a szókimondásommal, de nem rejtem véka alá a véleményem SOHASEM! hogy megértenek-e? ugy gondolom elfogadnak amilyen vagyok, a férjem a családom, a gyerekeim unokáim is,a környetem is elfogad amilyen vagyok, és biztos vagyok abban hogy szeretnek is, legalábbis igy érzem. Az érzelmeim a gondolataim nyiltan mindig kimondom....
   talán a korommal együttjár hogy sürün sokszor fulladást levegőtlenséget érzek a torkomban.
   állandóan fényt, világosat és levegőt akarok mindig ez hiányzik....
   köszönöm a választ!:-)

   Törlés
 26. Milyen okai lehetnek, hogy nagyon nehezen viselem a fizikai fájdalmakat, legyen fogfájás, vagy bármi...mi lehet az oka, talán előző életek? karma feladat? vagy?...
  köszönöm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fájdalom érzelmi, vagy mentális egyensúly felborulására utal. Belső szorongást is kifejezhet. Szerethetőnek tartod magad? Bűntudattal telve éled az életed? Meg akarsz felelni mindenkinek? A fogfájás döntésekhez kapcsolódik általában...
   Fogadd el magad, vállald magad, hogy a sebezhetőség érzése eltűnjön életedből. A fájdalom jót is jelezhet. Felhívja a figyelmed, figyelj oda magadra.

   Törlés
 27. Tisztelt Lélekölelés
  A következő tünetekről szeretném a véleményét:
  - spondilózis 3 nyakcsigolyánál es két derékcsigolyánál
  - izületi fájdalmak, különösen a bal vállamban és a jobb csípőmben, ezeknek a mozgástere is enyhén csökkent
  - szinte állandó szelesség, görcsös és fájdalmas vastagbél (teljes hosszában)
  - fáznak a lábszáraim főleg a bal, sokszor szinte már fáj is a "fázás" (és nem a hidegtől, ma 30 fokos melegben történt)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha a 3.csigolyád érintett, akkor valószínüleg feszült családi életet élsz. nem akarsz senkit sem megbántani, ezért inkább ki sem mondod a véleményed? Kommunikálj bátran, vállald fel ki vagy valójában. Nem kell mindig jó kislánynak/fiúnak látszanod.
   Az ízületi problémák az élethez való rugalmasságodat mutatják. A vállaidon cipeled az örömeidet, bizonytalanságaidat, félelmeidet és fájdalmaidat. A bal váll nagy érzelmi bizonytalanságra utal. A bélrendszeri problémák érzékenységre, belső feszültségre utalnak, az érzékenységedet magadba zárod, nem engeded ki, pedig a szelek segítenének benne.
   A lábaid az előrehaladásod mutatói. Szilárd, stabil alapot biztosítanak számodra. ha ez megbillen, jelezheti a lábfájás. A lábak, a lábszárak a haladásunkat jelképezik. Lehetővé teszik a választást, hogy közeledj vagy távolodj az emberektől. A fázósság azt mutatja, hogy több melegségre, több szeretetre lenne szükséged. Ez az önmagaddal való szeretetteli kapcsolatot jelenti. Ne a múltban élj, ne a jövőt tervezgesd, éld meg a jelened pillanatait, bátran felvállalva önmagad. NYílj a világ felé és a világ is nyílni fog feléd!

   Törlés
  2. Nagyon köszönöm!!!!
   még csak azt nem tudom hogyan fogom gyakorlatba ültetni a tanácsokat.......

   Törlés
  3. Kis lépések nagy utak megtételére képesek...Csak higgy magadban, ne egyszerre akarj mindent varázsütésre megváltoztatni. Türelmesen, de határozottan. :))

   Törlés
  4. Igazi lélekölelés!
   Nagyon köszönöm!

   Törlés
  5. Csodálatos gondolatok! Köszönöm!:-)

   "Kis lépések nagy utak megtételére képesek...Csak higgy magadban, ne egyszerre akarj mindent varázsütésre megváltoztatni."

   Törlés
 28. Kedves Lélekölelés!

  félelmem a liftben bezártság kis tér rossz érzése, ez veleszületett, azt mondták nem gyógyitható,! mi lehet a lelki háttere? hogy ezt erre a leszületésemre magammal hoztam? és hogyan tudom legyőzni?
  a másik, mélyvíztől való félelmeim is vannak, pedig tudok úszni, mégis, ha nem érzek talajt a lábaim alatt, akkor rossz érzéseim - félelmeim vannak.
  köszönöm a válaszod
  hullocsillag

  VálaszTörlés
 29. Kedves Hullócsillag!
  Amikor az általad szorongott helyszíneken, vagy helyzetekben vagy, úgy érzed, elveszíted az irányítást. Igen, lehetséges, hogy születésedkor ért valami trauma, amikor a szűk hüvelyen keresztül kellett világra jöjjél. Az is lehet, hogy édesanyád félelme ragadt rád, amit ekkor megélt...Lehet, hogy te még maradtál volna az anyaméhbenm, de valami külső erő kikényszerített a biztonságos kis fészkedből? Rákényszerítve valami ismeretlenre, valami újra, amire még nem voltál felkészülve? Próbálj ennek utánajárni, mert a megismerés elvezet a feloldáshoz. A másik gondolatom, hogy nem bízol magadban. Nem érzed magadat elég határozottnak, erősnek, hogy ilyen szituációk alkalmával is szembe merj szállni félelmeiddel. Fontos, hogy tudatára ébredjünk annak, ha a félelmeink olyannyira eluralkodnak, hogy átveszik az irányítást felettünk. Ha már ezt látjuk akkor képessé válunk arra, hogy lecseréljük ezt a félelemérzést a bizalomra. Egy jó "cserélős" mondat lehet: Tudom, hogy minden tettemben, minden mondatomban, emberi kapcsolataimban védelmezve vagyok, a bizalom vezérel" (lÉlek)

  VálaszTörlés
 30. Szeretettel köszöntök mindenkit!
  Tetszik az oldal.

  VálaszTörlés
 31. Kedves Lélekölelés!
  én egy 33 éves nő vagyok és sajnos már vizelettartási problémákkal küzdök!!! ennek is lehet lelki eredete..... ????

  VálaszTörlés
 32. A vizellettartási zavar ellenőrzésekhez kapcsolódik életünkben. Rugalmasan kell hozzáállnod az életedhez és bizony rugalmasságra van szükséged ahhoz is, hogy elengedj dolgokat, történéseket, embereket az életedből. Nagyon vágysz mások figyelmére és szeretetére. Ennek oka lehet, hogy félsz a jövődtől. Az életed kontrollálása alatt azt értem, hogy úgy érzed, képtelen vagy kontrollálni azt ami veled történik, elsősorban az érzelmeidet és ez félelemmel tölt el. Legyél nyitottabb , elfogadóbb, magaddal szemben. Ez már rugalmasságot hozhat az életedbe. Innen már csak egy lépés lesz, hogy kisgyermekként rácsodálkozz az életedre, amit hoz eléd, akár váratlanul, is, hogy képes legyél nyitott szívvel áramolni. Elfogadod magad? Becsülöd magad? Értéknek érzed magad? Szeretettel, lÉlek

  VálaszTörlés
 33. sziasztok...Arcureggyulladás lelki oka?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamilyen elfojtást élsz meg. Akár kifelé, akár befelé irányuló is lehet a probléma. Lehet, hogy magadat zárod el valamitől, vagy valakitől? Haragszol egy szituációra? Nem mutatod ki ellenérzésed, haragod? Eleged van valamiből, de nem mersz kimondani, vagy nem mersz lépni? Engedd el a szorongást, bizonytalanságot. Merd megint beszívni az éltető energiákat, és add ki magadból az elfojtásaidat. Hogy szabadon áramolhass, mint a levegő, melyet képes vagy beszívni újra az orrodon. (lÉlek)

   Törlés
  2. szia...sikerult az arcureggyulladast kikezelned? és ha igen akkor hogyan ?

   Törlés
 34. http://lelekoleles.blogspot.hu/p/termeszetes-gyogymodok.html

  VálaszTörlés
 35. Kedves lÉlek!

  Tinédzser korom óta virító gyulladások jelentkeznek a lábszáramon, most már a combomon és a homlokomon is. Főleg tavasszal. Elég erős a szőröm, de tudom, hogy nem csak ez a probléma, hanem hogy jóba kell kerülnöm magammal. Van esetleg valami gyakorlatod, vagy meditáció. Az étkezésemen már változtattam, kozmetikumot egyáltalán nem használok, leszámítva a mandula olajat. Két naponta luffa szivaccsal dörzsölöm, de nagyon-nagyon pirosak, ég és fáj is. Ha esetleg van valami ötleted, nagyon hálás lennék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bőrön jelentkező elváltozások azt mutatják, hogy mennyire élsz békében magaddal, és mennyire akarsz megfelelni a külvilágnak. Nem fojtod el a mérgedet? Mennyire tudsz kommunikálni a környezeteddel? Kiállsz magadért? Tudsz nemet mondani? Merj kiállni a világ elé, úgy ahogy vagy. Vállald magad, vállald az értékeidet. Nem kell elbújj, semmilyen gyulladás mögé...Egyben, ezekkel a gyulladásokkal, tudat alatt távol is tartod magad az emberektől. Olyan, mintha egy falat húznál. Meditáció ajánlatom: https://www.youtube.com/watch?v=j2smivRDSxQ Ne ijedj meg, bizonyos részein többen is beszélnek egyszerre. Ne figyelj oda semmire, engedd, hogy csak átáramoljon rajtad, amit hallasz. Mindezt nyugis környezetben, legjobb este, egy kis mécses világa mellett végezni. Táplálkozásilag a tejtermékek elkerülését javasolnám megpróbálni, sokaknál ez okoz hasonló tüneteket. 2-3 hét alatt kiderül beválik e. Valamiért azt érzem, hogy nem jó, ha ledörzsölöd őket. Mert belülről fakadnak...Gyors javulást kívánok! (lÉlek)

   Törlés
 36. Szia, kérdeznélek hogy az idegbetegségnek /visszamarad/ot/t /megállt/ értelmi fejlődés pl./mik lehetnek a lelki okai? köszönöm szépen a válaszod, hullócsillag

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valami féle szorongást sejtek a háttérben. Az agyi, idegrendszeri bántalmak azt is mutathatják, hogy csak a racionális oldalunkkal éljük meg a létezésünket. Az érzelmekkel nehezen nézünk szembe. Persze lehetnek karmikus okai is...Lélekölelés! ♥

   Törlés
 37. Kedves Lélek! mi a véleményed a reikiről, USUI tradicionális Reikiről, mint természetgyógyászati módszerről? köszönöm ha megosztod velem a válaszod, terézia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt gondolom, az alternatív módszerek nem véletlenül találnak ránk. Meg kell velük ismerkedni közelebbről, és hinni a belső hangnak, ami súg nekünk, hogy jó nekünk ez az irány, vagy sem. A reikiről csak jókat hallottam! :)

   Törlés
 38. Kedves lÉlekölelő! Szerintem nekem is tudsz hasznos tanáccsal szolgálni. Jelenleg 40 éves vagyok. A jobb alsó állcsontom van gyulladásban. A fogaim egészségesek pár tömést leszámítva, és mind megvannak (remélem még jó sokáig). Ez a tünet igazából a 3.szülésem után (kb9éve) jelentkezett először (mindhárom gyermeket közösen akartuk, szinte azonnal "össze is jött" mindegyik. nem volt vetélésem, és a terhességeim alatt is nagyon boldog voltam, mindenféle rosszullét és komplikáció mentesen. a férjemmel teljesen harmonikus házasságban élek, ami nagyjából annyit takar, hogy néha vannak gondjaink, de azt mindig meg tudjuk beszélni) szóval a 3. szülés után kezdett fájni az állcsontom, és hosszas keresgélés után végül rátaláltam egy fogorvosra, aki kitisztította, és fél évente jártam is ilyen tisztításra. most azonban, hogy sorban tisztította, gondoltam, hogy nem kell fél évente járni, (megvannak a szájápolási rutinjaim, amik beváltak) elég ha évente járok (még ha nincs is tünet), de a fogam megelőzött, és az 1 éves esedékes tisztítást már beduzzadt állcsonttal kezdtük el. A fogorvos fel is írt antibiotikumot, de megbeszéltük, hogy nem feltétlenül kell beszedi, én sem szeretem rögtön alkalmazni, csak ha már tényleg minden kötél szakad. hát most elszakadt, és beszedtem, igaz, akkor már majdnem egy hete fájt, és akkor 2 napja tisztította ki. Gondoltam el is múlik. hát a fájdalom elmúlt, de egy kis duzzanat maradt, amire most gyulladáscsökkentő teát iszom, de igazából mintha növekedne. a fogorvosom elment szülni, és a legutóbbi alkalommal még megadta nekem a kolléganője elérhetőségét, és egy antibiotikumos vényt, ha kell, kiválthassam akár ünnepnapon is. Ez utóbbit a fiók mélyén hagynám, a kolléganője meg biztos kitisztítaná, de igazából a lelki ok érdekel. a teljesebb kép kedvéért írtam ilyen részletesen (persze még biztos lenne ide kapcsolódó infó). előre is köszönöm a segítséget! Szép napot kívánok

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az állkapocs a rágásban segít minket, így lelki értelemben is a rágással kapcsolatos. Sokat rágódsz az életedben? Nehezen engedsz el dogokat? Talán hosszan keseregsz egy-egy hirtelen döntésen? Fogadd el, hogy minden, ami történik érted történik. Ha már megtörtént valami, az már úgyis úgy történt, ahogy történt. Kár rágódni rajta. Ez a legfontosabb dolog, hogy lezárj és ne rágódj semmin sem. Ami nagy segítség lehet az a homeopatia, sok ismerősömnek segített hasonló esetben a helyreállításban. (A neten találsz is ingyenes homeopatiás vonalakat, ahogy homeopata orvosok segítenek. HA jól emlékszem, létezik egy tisztító, később egy betokosodást segítő szer, de informálódj a részletekről. Szinte mindenki megúszta nagyobb beavatkozás, antibiotikum nélkül. ) Ami nagyon fontos, hogy amíg nem oldod meg azokat a dolgokat, amin rágódsz, addig a probléma újra előjöhet... (lÉlek)

   Törlés
  2. Hálásan köszönöm, hasznos volt! arra így sosem gondoltam, hogy rágódom a dolgokon, de igaz :) :(

   Törlés
  3. Ismét én vagyok (állcsonttal kapcsolatban írtam legutóbb). Azon persze dolgozom, hogy megoldjam azokat a dolgaimat, amin rágódom, de közben itt van a fülzúgásom is, ami nem tudom mióta van, de azt tudom, hogy 14 éves koromban vettük észre. Akkor felvételiztem eü-s középiskolába, és kellett orvosi alkalmassági vizsgálat, és volt hallásvizsgálat is. Hát az nem ment annyira... Ezek után voltam ezzel kapcsolatban fülészeten, ismételt hallásvizsgátaton, lélekgyógyásznál, családállításon stb... a hallókészülék számomra nem megoldás, mert az okot nem szűnteti. korábban sosem volt semmi baja a fülemnek, nem volt begyulladva, nem szúrták fel, csak ez a zúgás, ami jelzem nem zavar, és a hétköznapi beszédet hellyel-közel értem, ami sokszor zavaró. Tehát nem maga a zúgás zavar, hanem a hallás minősége. Persze valószínű a zúgás miatt nem értek egy-egy szót, ed remélem érthető. Kérdésem, hogy összefügg-e a fülzúgásom (ami 14 éves korom óta nagyjából ugyanolyan szintű) az állcsontom problémájával? Ha nem akkor mi a lelki oka azon túl, hogy nem akarok valamit meghallani? Lélekgyógyász azt mondta, hogy nem születésem után szereztem, hanem "hozott" a zúgás. Köszönöm hasznos tanácsodat!

   Törlés
 39. Szia nekem olyan problemam van ami regen nagyon ritkan ma mar egyre gyakrabban akkor is ha nyugodt es vidam vagyok, mint ha jo erosen gyomorszajba vernenek par percig levegot sem tudok venni ,borproblemam nekem is van ekcemas vagyok mamar csak az ujjaim kozt regen az egesz testemen volt . nagyon varom valaszodat koszonom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bőröd, a világgal, a környezeteddel való kapcsolatodat mutatja. Sok esetben, ha valamilyen"csúnyább" kiütéssel küzd valami, az el akar rejtőzni, ne lássák, ne érinthessék. Menekülés...Mivel a kezeden jelentkezik, valami olyan irányban keresgélj, hogy mi az, amit szeretnél, de nem mersz, vagy nem akarsz megkaparintani. A légszomj szerű tünet is ide kapcsolódhat. Félsz a világ elé állni, ha félsz vállalni magad. (de ez a tünet nagyon nem játék, biztonságból keress meg orvost! ) Ha elvileg minden rendben van, akkor szeresd meg magad, vállald fel magad, aztán vegyél egy nagy levegőt és állj ki a világ elé! :) (lÉlek)

   Törlés
 40. Kedves lélekölelés! A fenti levelemre türelemmel és köszönettel várom a választ (2014. december 9. 9:40)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a türelmed...<3 ...Szerintem válaszoltam erre a leveledre, de én se találom a válaszomat. (Újabban furcsa dolgokat produkál a blog...) A füleddel kapcsolatos dolgok a "mit nem akarok meghallani" kérdéskörbe tartoznak. Lehet, hogy nem is a mit a fő kérdés, hanem a "kit"...Lehet, hogy körülöttem olyan gyorsan történnek a dolgok, melyeket nem akarok elfogadni, nem akarom meghallani a történések zaját. És igen, lehet, hogy hoztad magaddal, igaza lehet a lélekgyógyásznak. De ezt ki is derítheted. Egy jó kineziológus segít megfejteni a rejtett titkokat ez ügyben. És miután ráláttok, meg is tudjátok oldani. Sok sikert! (lÉlek)

   Törlés
  2. Köszönöm a rövid, de lényegre törő választ. Olyan hihetetlen, hogy így látatlanul nagyon fontos, és igaz dolgokat írsz:) igen, én is úgy érzem, hogy "...körülöttem olyan gyorsan történnek a dolgok, melyeket nem akarok elfogadni, nem akarom meghallani a történések zaját..." legalább is nagyon hasonlót. Jó kineziológust nem ismerek. Esetleg tudsz ajánlani? Hálás köszönetem.

   Törlés
 41. Szia! 33 éves nő vagyok. Sosem volt túl sok önbizalmam, de most talán minden eddiginél kevesebb van. Nem vagyok buta, ronda, szeretnek az emberek, de valahogy mégsem tudom, ki vagyok és mit érek, mire vagyok képes. Próbálkozom felhozni magam ebből az apátiából, de nagyon nehéz. Néha pattanások jönnek az arcomon, néha a fülem fáj (nem akarok meghallani vmit) vagy a torkom (kimondani nem merek vmit) ezekről már van némi ismeretem, de hogy lehet ezt a stagnáló szakaszt kezelni, mert tudom, hogy lesz jobb, de ezt nagyon nehéz elviselni, még egy alapvetően pozitív gondolkodású nőnek is. Kérlek javasolj valamit! Köszönöm szépen előre is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Önbizalom hiányod bizony lehet oka a tüneteidnek. Nem vagyok buta, nem vagyok ronda írod...Miért nem azt mondod, hogy okos vagyok és szép? Mennyire ismered magad? Nézz szembe az önbizalom mumusoddal, fogj egy papírt és írd rá össze, hogy milyen vagy külső és belső értelemben is. A pattanásokkal távol tartasz magadtól embereket, a fizikai kapcsolódásokat leállítod. Azt írod, néha jön pattanás. Na és? Néha jön. Ne görcsölj rá. Jön aztán elmúlik. Ne ragaszd oda a figyelmed. A fül és torokfájásról sok mindent tudsz. Gondoltál már a belső hang és a belső hallás érzékelésére? Igen, az ami megsúgja ki vagy, milyen vagy, ha akarod. Hogy szerethetnéd magad...hogy elfogadhatnád azt a csodát aki vagy. Merd, hidd, lépd meg! Rajtad múlik engeded e. Ne másoknak akarj megfelelni, ne mások miatt akarj másnak látszani, mint aki vagy. Jó találkozást Önmagaddal! Szeretettel, lÉlek

   Törlés
 42. Szia én a kéz zsibbadásról érdeklődnék. Ha megerőltetem a kezem (nehezebbet pakolok egész nap) éjszaka zsibbadnak az ujjaim de nagyon, és reggel is egy kicsit ha fentebb van a könyökömtől az ujjam. A nappali nem vészes lelógatom és kiszűnik, de éjszaka sok sor felkelek mert nem szűnik kifele. Az összes ujjam zsibbad ilyenkor szinte fáj és alig szűnik ki. Köszönöm a választ!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A zsibbadás maga lelki zsibbadtságot, tompulást jelez. Megsebzettnek érezheted magad. Elzsibbasztod az érzéseidet, melyek ezután a testeden jelentkeznek. A kezeinkkel adunk, veszünk, elfogadunk, érintünk, simogatunk...lehetséges, hogy valamit megtennél a kezeddel, de lelkileg lezsibbasztod őket, hogy képtelen legyél inkább megtenni? Együtt keringsz az élettel? ( Lehet, hogy érdemes lenne orvossal is megbeszéld ezt a problémát, a keringésed miatt.) Ha minden rendben szervileg, akkor próbálj minél határozottabban együtt áramlani az életeddel, mindent, amit a kezeid által tudsz energiában tartani, együtt működni nyitott szívvel. Szeretettel, lÉlek

   Törlés
  2. Köszönöm a gyors választ! Ezt még emésztenem kell : )
   Szervileg nem hiszem hogy bajom lenne, 30 éves vagyok, igaz hogy a vérnyomásom alacsony, annak lelki okait részben ismerem, ahogy nézem szerintem össze is függhet a kettő. Még egyszer köszönöm!!!

   Törlés
 43. Tisztelt tanácsadó!
  A testem bal oldala le van sokszor zsibbadva, a láb és kézfejemben is érzékelem ezt a zsibbadást. A bal térdem izületei sem a legjobbak mivel fájdalmat érzek és ropog össze-vissza minden csontom amikor valamit is csinálok. A bal mellem oldalában is érzékelek valamiféle szúró fájdalmat és azt a kislányomból következtettem hogy a Tőle való elszakadás okozza. Egy tumort találtak az agyamban 1,5 éve és azt ki is műtötték amint tudták. Viszont azt nem tudom hogy bal oldalt a lábfejem, a kézfejem és a térdem miért sajog, zsibbad és enyhén fáj is. Az arcomnak a bal oldala is alvás előtt érzem hogy zsibbad, milyen lelki okokból lehet ez? Már meggyógyultam és 100%-osan eltűnt a tumor az agyamból, de valahol a mozgáshiányra gondoltam hogy biztos azért történhetett ez most Velem, mert a testem a betegségem után jelezni szeretne Nekem hogy ideje mozognom, és igyekszem is ezt megtenni most, de nem Vagyok ebben biztos.
  Hálásan köszönöm szépen ha segíteni tudna Nekem, Az Úr áldja meg Magát érte!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. NAgyon örülök, hogy tudatosan gondolkodik! A zsibbadtság a test jelzése, amikor a lélek zsibbadtnak érzi magát. VAlami történés, ami fáj, ami miatt inkább érzéketlenné válik a test. Elzsibbaszttja az érzéseit...Szereti önmagát? Az izületek is az élethez való rugalmasságot mutatják. Itt az ideje, magunk mögött hagyni a múltat és könnyedén, feszülések nélkül áramlani az életünkben. A láb a felállást jelképezi, az elindulást végre. A kéz valami megvalósulás felé való irányulást jelez. A bal oldali jelzések a női oldalhoz való viszonyulás jelzései. Lehet ez anya lány, barátnő...Itt tisztázni kell a dolgokat, a régi sérelmeket elengedni, tiszta lapot nyitni, a haragot, mérgelődést elengedni. A mozgás maximálisan jó ötlet! Újra meg kell tanulni belelendülni az életbe, megérezni a mozgás által nyújtott szabadságot. Kívánok a megvalósításhoz energiát, hitet és küldöm lélekölelésemet!

   Törlés
 44. Köszönöm hogy itt lehetek!
  Szeretném megkérdezni hogy mire utal a láb izmainak állandó feszültsége, amit főként akkor érzek ha pihennék. Lefekvéskor sokszor meg kell feszíteni a lábamat, mert olyan feszültek az izmaim.
  Köszönöm válaszod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az izmok feszültsége, valamilyen energia blokkra utal. Belül lázadsz valami ellen, amit a külvilág felé nem mersz megmutatni. Rugalmasan kell kezelni élethelyzeteinket. Amit nem tudunk elengedni magunktól, azt meg kell próbálnunk elfogadni. Fölösleges feszültségként csapódik le ez az energia az izmaidban. A lábak a haladást is jelképezik az életedben. Lehet, hogy a haladás irányában kellene keresgélned...Léleköleléssel kívánok minden jót!

   Törlés
 45. Zsu
  Nem mindennapi jelenségem van, nem nevezem betegségnek, mert egyébként koromhoz képest makkegészséges vagyok, futok, tornázom. Lassan 38 éve küszködöm alopecia areatával, a kezelés a szokásos sötétben tapogatózás, ártalmas dolgok, felesleges vakbélműtét góctalanítás címen, műhibák sorozata, lokális szteroid, de engem ki sem lehet irtani. Néha hónapokra, talán évekre is elég jó volt a helyzet, tünetmentes is voltam, de az utolsó 3 évben elszabadult a pokol. Jelenleg hiányzik a hajam 70%-a, összevissza foltokban, hiányzik a szemöldököm (hol egyik, hol másik hullott ki, aztán már mindkettő, próbált visszanőni, mégsem, most a bal kb. fele kinőtt egyenetlenül, részekben), a szempillám a külső fele mindkét oldalon kihullott. A maradék hajam már nem jó semmire, hetente nullásgép és kész. Elvileg másfél éve van parókám, nekem csinálták igazi hajból, de merev és kényelmetlen, azóta a nyakam fáj nagyon a kényszertartás miatt, nehogy leessen, stb. Otthon éjjel-nappal sapi és kendő. Mindenütt sajnálkoznak a szegény haldokló rákoson a látványom alapján. Kilátástalan az egész. Minden téren. Erre nyilván nincs senkinek ötlete, mert világszerte gyógyíthatatlan az állapot. Üdv.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem egyszerű...Mindent az irányításod alatt próbálsz tartani?
   Képes vagy elfogadni, ha valami nem sikerül tökéletesre? Egy érzelmi megrázkódtatás is lehetséges, aminek következtében hullani kezdett. De lehet, hogy ezt a megrázkódtatást nem tudtad feldolgozni? "Hullik a hajad tőle?" Nagyon jónak tartom a Recall healing konzultációkat. Ha gondolod, keresd meg Krakk Verát. Szerintem ő tud segíteni. Nagy tapasztalatú segítő. http://ujeletstudio.com/terapeuta-trener/krakk-vera/
   Minden jót kívánok léleköleléssel!

   Törlés
 46. Valcsi
  61 éves vagyok és egészséges, vagyis a jobb vállam és a bal sarkam mostanában nagyon fáj. Nem tudom mi lehet ennek az oka. Ami érdekes hogy egyáltalán nem hat rá semilyen fájdalomcsillapító, semilyen kenőcs.
  Köszönöm előre is válaszod.
  Szeretettel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Fájó sarok szorongásra, meg nem értettségre utal. Gyakran érzed úgy, hogy nem támogatnak téged a dolgaidban? A sarok az egyik támasza testünknek. Stabilitást, biztonságot nyújt. jelezhet félelmet a jövőtőt, elégedetlenséget önmagaddal szemben. Valamilyen támasz hiányzik az életedből. Meg kell tanulnod megbízni magadban és másokban is. Képes vagy kifejezni az érzelmeidet? Ki tudod mondani, hogy szeretlek, vagy tudsz segítséget kérni? El kell fogadnod másoktól is a segítséget, szeretetet. A bal oldal a nőkkel való kapcsolatodat is mutathatja, anya, testvér, barátnő... Az ízületek fájdalma rugalmatlanságra utal. Bízz az életedben legyél nagyon nyitott. engedd el a múltat, ne a jövőt várd, hanem élj meg nyitott szívvel mindent, amit a jelened adhat neked. Minden, ami életünkben elénk kerül tanítás. Erre gondolj. A vállaidon cipeled az örömeidet, bizonytalanságaidat, félelmeidet és fájdalmaidat. Anyagi bizonytalanságra is utalhat a jobb váll fájdalma. Próbálj minél rugalmasabb lenni, hogy a fájdalmas pontok ismét melegséget kapjanak tőled és működni kezdjenek. Lélekölelés!

   Törlés
 47. Sziasztok - 46 éves vagyok. 2 éve miomát találtak nálam. A menstruációm rendszertelené vált, és bőséges. 1 egészségügyi kaparáson már túl vagyok 2014, dec. A tüneteim 2 év elteltével ismét felerősödtek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mióma: A méh a nő lelki központja. Akkor működik jól, ha olyan férfit fogad be, akit akar. Diszharmonikus szexuális kapcsolatot is jelezhet.A mióma utalhat valamilyen lelkifurdalásra, bűntudatra valamely múltban történt eseménnyel kapcsolatban. Valamilyen fájdalmat, békétlenséget rejtegetsz magadban. Valamilyen rossz érzés a foglyod maradt. Bocsáss meg magadnak, fogadd el, hogy a veled eddigi életed során történtek nem voltak hiába valók. Tapasztaltál belőlük. Ezt a tanítást fogadd el, hogy az energiáid szabadon tudjanak áramolni, és a szíved titkait meg tudd valósítani. Tekints úgy az életedre, mint egy nagy kalandra, ahol néha történnek kellemetlen dolgok is, de mögéjük gondolva egy-egy megnyugtató tapasztalattal leszünk mégis boldogabbak. LÉlekölelés!

   Törlés