Bátran írjátok le ...

Bátran írjatok bele Ti is, ez egy olyan blog, amelyet közösen szerkesztünk.
(NEM KELL REGISZTRÁLNI sem!)Minden gondolat tőletek egy lélekölelés az olvasóknak...

2014. március 16., vasárnap

Hol rontjuk el....?Egy lélekölelő társunk levele, sok.-sok kérdéssel...
Akinek vannak segítő gondolatai, ossza meg velünk.
Várjuk szeretettel!

"Teljesen el vagyok keseredve és annyi bennem a kérdés.
Hogy csinálták ezt az egészet az őseink?
Akkor még kevés válás volt és az emberek tudtak együtt szépen élni.
Honnan tudták mikor mit kell tenniük,és hogyan kell a másik felé viszonyulniuk?
Tudom voltak akkor is szélsőséges dolgok, a férfiak akkor is megcsalták a párjukat és valószínű kisebb számban ,de a nők is a párjukat, de még is nagyobb harmóniában éltek egymással.
Miért nem tudjuk, hogy mikor mit tegyünk, vagy miért nem ismerjük fel legalább utána,hogy  ez most nem volt jó,legközelebb másképp csinálom?

Ami jó, miért rontjuk el ? Csak azért mert senki nem tanított rá, vagy nem mondta, ilyen-olyan esetekben hogyan is kéne csinálni, mire is kéne figyelni?
Már mindenhol ezeket a párkapcsolati dolgokat hallgatom,és azt kérdezem magamtól miért nem tudom helyre hozni, miért nem kapok rá esélyt egy ősrobbanásos felismerés után, hogy jól csinálhassam, ha tudom , hogy van benne sokkal több, mint ahogy az látszik?
Miért hiszem azt , hogy jól csináltam valamit,és aztán 
évek múlva kiderül rosszul csináltam mindent?

Totális csődnek érzem az egész életemet,mert nem tudtam valakit megtartani,
akit nagyon szeretnék,és úgy érzem az esély is egyre haloványabb.
Abban a korban élünk , amikor már tudjuk és tanítják mit és hogyan kéne tennünk, mégis ebben a korban a 
legnagyobb a káosz és a magány,a válások és széthullások. 
A család mint olyan lassan csak egy idilli kép lesz és csak kergetjük a farkunkat ,frusztráltak és rossz kedvűek vagyunk, 
és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. 
De hogy kedvesen, megértően közelítsünk,mi nők és férfiak egymáshoz, 
az olyan, mint megnyerni a lottó ötöst.
Mégis mi a fenét kéne csinálni, hogy jobbá váljon minden ,és ne magányosan és csalódottan menjen szét két ember,akik,együtt is mehetnének tovább?"

5 megjegyzés:

 1. Mindig visszataláltok egymáshoz? Ez azt hiszem nem lehet véletlen. Dolgotok van egymással. Talán éppen abban, hogy megtanítsátok egymásnak a párkapcsolatot.

  VálaszTörlés
 2. Lehet, hogy én vagyok maradi a magam 28 évével, de a megcsalás nálam egyenlő a megalázással. Nálam nem lenne kérdés utána.

  VálaszTörlés
 3. Tiszta lap. El lehet indulni, ha nem csak te gondolkodsz így a dolgokról, hanem a párod is. Tudatosan, lépésről lépésre vissza lehet építeni egy kapcsolatot. Én is úgy látom, nem véletlen, hogy még mindig együtt vagytok. Viszont: Nem működhet a helyreállítás csak a te részedről. Ha nem találsz partnerre a párod személyében, akkor engedd el őt. Magad miatt. Örökre.

  VálaszTörlés
 4. Ezt itt találtam a lélekölelés oldalon jó pár hónapja. Olyan volt, mint egy felismerés: "ha az ember tiszta szívből szeret, meddig viszi a hátán a másikat, aki egyre többször teher. Kitartónak lenni meghozhatja a gyümölcsét? " én elengedtem azt, aki újra és újra megcsalt. Nem érzed azt, hogy elfáradsz mellette? Elszívja az erődet...

  VálaszTörlés
 5. A múlt a múlt. Zárjátok le. Hogy van e jelen, lesz e jövő együtt, az a kérdés. Közös döntés nélkül nem megy. Mi tudtuk, nem véletlenül vagyunk együtt, pedig mind a ketten léptünk félre. Aztán jött egy pont, ahonnan vissza út már nem volt. Előre együtt meg tudtuk, csak akkor mehetünk, ha minden múltbeli dolgot lezárunk, sebeket feltépve akár de átrágunk minden lépést. A legfontosabb, hogy együtt. Egyedül nincs közös döntés! Hogy miért ilyen a világ? Mert felborultak az értékrendek, a médiából árad a baromság, azonosulunk a hülyeséggel. Trendi megcsalni, trendi békülni, trendiből nincs élet. A filmen más az élet, mint az életben. Amíg filmet nézünk, nem az életünkre figyelünk. Tessék kikapcsolni mindent magatok körül. Csendben lenni kicsit és nyitni egymás felé. Ha másképp nem megy rászánni egy hétvégét, valami eldugott helyen. Ahol csak ti vagytok, meg a természet csendje. Akkor kiderülhet van e még együtt, vagy nincs. Legyen úgy, ahogy nálatok lennie kell, azt kívánom. (vick)

  VálaszTörlés