Bátran írjátok le ...

Bátran írjatok bele Ti is, ez egy olyan blog, amelyet közösen szerkesztünk.
(NEM KELL REGISZTRÁLNI sem!)Minden gondolat tőletek egy lélekölelés az olvasóknak...

2012. március 3., szombat

Elengedések


Hogyan tudunk elengedni az életünkből?
Hogyan kell egy-egy problémát odébb söpörni, nem rágódni rajta,
 nem gyötörni a lelkünket, hanem elengedni magunktól?
Az elengedés elfogadás?
Az elengedés túllépés?
Megoldatlanul hagyunk ilyenkor magunk mögött valamit, 
vagy csak egyszerűen elfogadjuk az élet tanításaként?
Mit gondoltok?

12 megjegyzés:

 1. Segítsetek kérlek!!!! Egy teljesen friss szakítás után vagyok.Az elengedés fájdalmas, nehéz napjait élem. Rágódás, önhibáztatás, lélekgyötrés.
  Szeretném mielőbb magam mögött tudni mindezt, bár tudom ez egy hosszabb folyamat.
  Hogyan tudom enyhíteni ezt a mély fájdalmat???????????Próbálom elfoglalni magam,de sokszor csak ülök és folynak a könnyeim.
  Úgy érzem ebbe belerokkanok.

  VálaszTörlés
 2. Először is kívánj neki sok boldogságot!
  Aztán, ott belül, aki benned él, azt is el kell engedni, meg kell szüntetni a kötödéseket a belső beszélgetéseket. Elengedni az álmokat és a vágyakat, megszüntetni mindent ami hozzá köt. Megszabadulni és felszabadulni, ledobni ezt a régi terhet(most már az) és megkönnyebbülni.
  Az egyetlen dolog amit vesztek azzal, ha elengedem, aki nélkül félek élni, az maga a félelem. Elengedem a múltat, és szabadon, tisztán rendelkezhetem a jelenemmel. Nem vagyok a múltam! Elengedni a másikat természetes következménye annak a felismerésnek, hogy a görcsös kapaszkodás csupán energiavesztés. Elengedni nem azt jelenti, hogy feladni.
  Elengedni hát a múltat, és befogadni a jelent, ez hozná meg igazán a harmóniát életünkbe. Izgatott kíváncsisággal és érdeklődéssel kéne várnunk azt, hogy vajon kivé válunk. Biztosan senki nem kér egy új életet, amíg teljesen el nem fogadta, hogy a régi már szolgálja fejlődését. Amikor megengedjük magunknak, hogy elengedjük a régit, akkor tulajdonképpen hűségesek vagyunk az újhoz. Elölről kezdeni az életet nem tragédia, hanem az én megújulása. Értelme van, üzenete és lelki fejlődést előidéző hozadéka.

  VálaszTörlés
 3. Hogyan lehet elengedi valakit, aki szeret és számára te vagy az igazi de mégsem lehettek együtt mert a tested jelez, hogy nem tudod elfogadni ezt a kapcsolatot. Viszont annyira kötődsz hozzá, húz valami megfoghatatlan felé és nem tudod elengedni.Nem hagyományos kapcsolatról van szó. ti mit tennétek? Hogyan lehet túljutni rajta?

  VálaszTörlés
 4. Mikor szeretsz valakit, de nem lehetsz vele - mit teszel?
  Mikor az a valaki életed szerelme - mit teszel?
  Mikor Ő az, aki a legboldogabb emberré tesz a világon - mit teszel?
  Mikor verseket írsz neki, holott előtte sosem írtál - mit teszel?
  Mikor annyira szereted, hogy ebben a pillanatban hozzámennél - mit teszel?
  Mikor a jövődre gondolsz és csak őt látod benne - mit teszel?
  Mikor vele akarsz megöregedni - mit teszel?
  Mikor őt látod mindenben - mit teszel?
  Mikor elveszíted - mit teszel?

  Mikor a szíved millió darabra hullik, mit teszel? Hogy forrasztod össze? Az idő tényleg segít? El tudsz felejteni egy ilyen szerelmet. Nem, nem tudsz. De tovább tudsz lépni, ugye? A kérdés az, hogyan? Hogyan tudod nem őt keresni egy másik emberben? Hogyan tudsz megállni, hogy hasonlítgass? Hogy tudod odaadni a szíved másnak, mikor mélyen legbelül tudod, hogy már máshoz tartozik? Hogy tudsz... ELENGEDNI?
  Nem érzek mást, csak fájdalmat. El fog múlni, ezt tudom. De mi van, ha a szerelmem sose halványul el annyira, hogy másvalaki kezébe helyezhessem a szívem? Boldog leszek valaha?

  VálaszTörlés
 5. Nagy sóhajtások közepette szeretettel elengedem.Én egy kicsit szenvedtem ettől, de rövid idő alatt rájöttem:ez a következő lépcsőfok,ami új érzéseket,tereket,lehetőségeket nyit a számomra.Most már csak rossz pillanataimban sóhajtozom.(Soós Györgyi)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a Valaki esetleg az ikerlelked volt? Ha igen, nem is tért vissza?

   Törlés
 6. Én e hónapban leszek 40 és ez csak azért érdekes számomra,mert sokan nem örülnek annak,hogy mennek az évek,de én azért veszem úgyérzem ezt valamivel lazábban,mert nagyon sok mindent meg kellett tanulni és tapasztalni az elmúlt 25 évben! Többek között az elengedést is: fájdalmas,sérelmes helyzeteke, haláleset, betegség,szerelem..... ennyi idős koromra tanultam meg,hogy hogyan kell,de még most is tanulom éppen a napokban,de már tudom kezelni és nem szenvedek tőle,mint jóval fiatalabb koromban,hogy napokat át tudtam sírni....

  VálaszTörlés
 7. Hogyan tudod kezelni? Segíts!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Helyezkedj el kényelmesen, teljes csendben és nyugalomban. Csukd be a szemed és próbáld meg a kapcsolatot egy valamilyen színű, nagy buboréknak elképzelni. Ha ezzel megvagy, akkor lépj ki ebből a buborékból, és próbáld kívülállóként megnézni magatokat, érzelmek nélkül, mintha egy másik párt néznél, akik nem jelentenek neked semmit. Csak figyelj, ne gondolkodj, ne érezz. Hagyd, hogy az események pörögjenek a szemed előtt. Ezt addig csináld míg azt nem veszed észre, hogy a belső hang üzen, vagy ugyanazon események pörögnek újra vagy valami mással, próbáld megfejteni mit üzen a lelked, mert a lélek csak és kizárólag jót akar. Nem biztos, hogy elsőre vagy rögtön sikerül, de ha kitartó vagy megtalálod a megoldást a problémádra! Sok sikert, állj talpra mielőbb, nekem is sikerült, mindenki képes rá! :)

   Törlés
 8. A friss szakításnál azért nehéz az elengedés,mert még él a remény,hogy hát ha...!Ahogy csökken a remény,úgy erősödik az elengedés!Ezért könnyebb annak az elengedés,aki maga dönt,hogy kilép egy kapcsolatból,mintha kilépnek valaki mellől!A döntés az,ami megkönnyíti!Minden esetben elszoktam magammal beszélgetni,hogy valóban jó volt-e a kapcsolat,vagy csak kényelmes!Valahogy megmagyarázom,és megkeresem az okot,és lassan belátom,hogy egy problémával kaptam egy lehetőséget!Hagyom,hogy fájjon,hogy megtudjam gyászolni az elmúlást,de nem kapaszkodom a rossz érzésbe!Van egy kedvenc idézetem : " A változás és a fájdalom hozzátartozik az élethez,de a szenvedés választható" !

  VálaszTörlés
 9. Kit, mit nem volnál
  képes elengedni, azt
  csupán használod.

  Fodor Ákos

  VálaszTörlés
 10. Magamon azt vettem észre,hogy azért nehéz valamit,vagy valakit elengedni,mert félek valamitől!Félek elengedni,mert nem látom előre mi lesz!A félelem nem engedi,hogy lássam!Megkeresem a félelem okát,utána könnyebb az elengedés!Nem könnyű,csak egyre könnyebbé válik,mikor nem ragaszkodom egyfajta illúzióhoz,és szembe tudok nézni a valósággal,és a hiú reménnyel!

  VálaszTörlés