Bátran írjátok le ...

Bátran írjatok bele Ti is, ez egy olyan blog, amelyet közösen szerkesztünk.
(NEM KELL REGISZTRÁLNI sem!)Minden gondolat tőletek egy lélekölelés az olvasóknak...

2011. június 3., péntek

Betegségeink lelki eredeteHa megfeszül a lelkünk, annak nyoma marad a testünkön is. 
Testi bajainknak, betegségeinknek eredete a lelkünkben keresendő.
Ha ritmus és harmónia van az életünkben, akkor van a testünk és a lelkünk nyugalomban.
Törekedjünk az egyensúly(jin jang) megteremtésére életünkben.
Ha kíváncsiak vagytok milyen lelki probléma húzódhat meg betegségeitek mögött, írjatok!

79 megjegyzés:

 1. Visszatérő bőrproblémáim vannak. Mi a lelki háttere?

  VálaszTörlés
 2. A bőröd megmutatja, hogy milyen a belső életed. Szokták mondani a bőr a lélek tükre. Ha megírod, hogy milyen bőrproblémával küzdesz, a megoldás is közelebb kerülhet.(lÉlek)

  VálaszTörlés
 3. Szia.Nekem is van börproblámám és nekem akkor jön elö,kétoldalt a nyakamon amikor a lelkem nincs rendben,idegeskedem és gondolataim csak azon vannak.Ha megszünik a gond akkor letisztul.

  VálaszTörlés
 4. A nyakad többirányú mozgásra képes. Mindent láthatok magam körül, képes vagyok rugalmasan szemlélni a világot. Életünk éltetői, a levegő a víz, a vérünk, a táplálékunk is a nyakunkon keresztül halad. Képesek vagyunk nyitottan, befogadóan szemlélni a világot magunk körül. Ha valamit nem tudsz igazán elfogadni, ha túl szűk látókörűen nézed éppen a világot, más álláspontját nem is akarod megismerni, akkor lehetséges, hogy pont a nyakadon jönnek elő a bőrproblémáid. (lÉlek)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a válaszod ezt nem tudtam.A házasságom van vállságban megcsalt becsapott hónapogig hazudott a szemembe.Mikor megtudtam akkor kezdödött a nyakamon a csunya,fájdalmas,érzékeny kezelhetetlen,pattik.Amilyen a lelkem olyan a böröm tudnál segíteni hogyan tudnám teljesen eltüntetni azt a sok lelkifájdalmat.?!

  VálaszTörlés
 6. Nem könnyű amit kérdeztél. Írtam a blog bemutatkozásában, hogy nem kívánok a bölcs szerepében tetszelegni. DE remek helyen jársz, rengeteg lélekölelőnk van, akikkel együtt, megosztva a tapasztalatainkat próbálunk egymásnak segíteni.
  Egy kapcsolat megingása nagyon nehéz dolog...
  Májusi írásainkba ha beleolvasol, sok jó gondolatot fogsz találni.
  Meg tudok bocsájtani? Mi van, ha minket engedtek el? Elengedni valakit az életünkből címmel keresd.
  Gondolataidat, érzéseidet próbáld letisztítani, lenyugtatni, hogy valóban tiszta szemmel láss rá a történtekre. Próbáld meglátni a házasságod hibáit a párod szemszögéből is.
  Ha sikerül lelkileg megtisztulnod, a bőröd is meg fog tisztulni. Vedd észre a téged körülvevő világ szépségeit, töltődj belőlük, hogy ne egy szürke szemüvegen keresztül lásd a világot. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül e lelkedet megnyugtatnod.

  VálaszTörlés
 7. Folyamatos felfázással küzdök. Kapok gyógyszert, jobb lesz, aztán újra és újra előjön. Milyen lelki gondra utal? Köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. Hólyagproblémáid, felfázásaid arra utalhatnak, hogy valamilyen feszültséget élsz meg az életedben, valami frusztrál. Valamibe nagyon kapaszkodsz, amit már rég el kellett volna engedjél az életedből, s ez bizonytalanság érzéssel párosul a lelkedben.
  A vesék, a húgyhólyag a személyes kapcsolatok területe is. Párkapcsolati feszültséget is jelezhet. Szexualitással kapcsolatos félelmeket, bizonytalanságokat élsz meg esetleg? Egy megszűnő kapcsolat után is jelentkezhet, ha negatív érzéseidet, belső feszültségeidet nem voltál képes megoldani a párkapcsolatodban. Lehet, hogy túl sok elvárásod volt? Legyél nyitott magad és az életed iránt, engedd el azokat a dolgokat, amiket belül már érzel, hogy el kell engedned. Éld meg az életet minden pillanatát, csodálkozz rá a veled történő negatívabb dolgokra is, fejtsd meg mit is tanulhatsz az adott megtapasztalásból. Párkapcsolatban fontos, hogy legyen teretek fejlődni egymás mellett. (lÉlek)

  VálaszTörlés
 9. Gyomorégésemre mi a magyarázat? Köszi!

  VálaszTörlés
 10. Nekem a térdem fáj sokat, és ez sok bosszúságot okoz...

  VálaszTörlés
 11. A gyomor az emésztőszervrendszer központja, stresszközpont is. Az egyszerűséget szereti, ha étkezünk, minél többféle alapízt fogyasztunk egyszerre(édes, sós...), annál nehezebb feladatot adunk neki. A gyomor lelki jelentése: a száj elfogad, a gyomor befogad. Csak olyan dolgokat fogadjunk be a szívünkbe, amit el is tudunk fogadni. A többit el kell engednünk.Ha valamit nem tudunk befogadni, az feszültséget vált ki belőlünk, égeti a gyomrunkat. Valami olyan eseményt jelez, amit nem tudunk megemészteni.Meg kell tanulnunk nemet is mondani.

  VálaszTörlés
 12. Térdünk ízületi és stresszközpont is. Az üzenete az út, amin haladunk. Nem ragaszkodunk mereven az általunk elgondoltakhoz? Bizonyos helyzetekben nem tudom a saját értékeimet védeni, hanem meghajlok valaki előtt? meg kell tanulnunk hallgatni a belső hangunkra, vállalni saját magunkat, hogy aszerint cselekedhessünk, ne mások elvárásainak akarjunk megfelelni.

  VálaszTörlés
 13. Pajzsmirigyproblémáim vannak, ez mit jelent? Köszönöm a választ előre is!

  VálaszTörlés
 14. A pajzsmirigy pajzsként öleli át az élő nyaki szerveket. Anyagcserénket szabályozza, lelki síkon a lelki"anyagcserékre" mutat rá. Lenyelek sok mindent? Haragot, megbántást? Szeretek a beteg szerepében tetszelegni? Élni akarásunkról is a pajzsmirigy kapcsolódik.
  A túlműködés az élet fojtogatóságáról tanúskodik, az érzésről, hogy valami megakadályozza a fejlődésemet. Az alul működés utalhat arra, hogy nem vagyok képes valamely problémámmal szembenézni, menekülök előle, akaratgyengén gyakorta.
  Mivel a torokban található, a kommunikációnkat is megmutatja.
  Érdemes meditatív állapotban végig haladni az eddigi életünkön. A rossz érzéseket keltő emlékeket kicserélve jóra gondolatban. ( HA olyan emlék okoz rossz érzést, ami még közeli a valóságban is tegyük jóvá, ha tehetjük, hogy a vágy ne rekedjen meg.)(lÉlek)

  VálaszTörlés
 15. A pajzsmirigy problémák 2 féle konfliktusra reagálnak. Vagy alul, vagy túlműködnek. Az alul működést mindig megelőzi a túlműködés. Ha túlműködéses problémáid vannak, azt ez a fajta konfliktus okozhatja: nem vagyok elég gyors, nem leszek kész időre, hamar-hamar, hogy meglegyünk, stb. Egyfajta túlpörgetése a dolgoknak, és attól való félelem, hogy nem leszel meg valamivel időre.

  VálaszTörlés
 16. Pajzsmirigy ügyben valóban az az érzésem mindig, hogy nem leszek kész időre valamivel, holott órák vannak hátra, de annak ellenére azon agyalok, hogy nem tudok elkészülni... Ez nagyon igaz! Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy ez az érzés megszűnjön?
  Meg akarnak műteni, de nem akarom hagyni, mivel fizikálisan semmi bajom - csak a leletem szerint működik túl. Göbök is vannak, de jóindulatú (azt akarják műteni). Köszönöm szépen előre is annak, aki tud válaszolni! :)

  VálaszTörlés
 17. Tiszteletem! Nagyon örülök, hogy itt lehetek veletek. Nekem egy éve derékfájás, bőrproblémám pedig hat éves korom óta, de csak a lábszáraimon, és csak elől. A lábaimat széttudnám vakarni! Mi okozhatja a viszketést? s csak ott? Köszi a választ, vagy esetleg a megoldást is!

  VálaszTörlés
 18. Nekem volt egy problémás terhességem. A 10. héttől véreztem vérömleny miatt, majd lett egy másik, majd el kezdett folyni a magzatvizem. Végül a 24. héten teljesen elfogyott a magzatvíz és ki kellett venni a kisbabámat, aki csak sajnos egy napot élt. Van egy 2 éves kisfiam, aki feledi a fájdalmam, de érdekelne, hogy miért is történhetett minden? Igazából a legjobban a koraszüléstől féltem és a magzatvízszivárgástól....sajnos be is következett.

  VálaszTörlés
 19. A bőr problémákról feljebb sok hasznosat találsz már...A lábak, a lábszárak a haladásunkat jelképezik. Lehetővé teszik a választást, hogy közeledj vagy távolodj az emberektől. Valamiért mintha viszketnél tőlük...Jó irányban halad az életed, nem feszül valahol valami konfliktus benned? Félelemmel tölt el a jövőd? Valami nagyon irritálhat. Türelmesnek kell lenned a haladásoddal kapcsolatban, hinned magadban.
  A derekad is félelemről, bizonytalanságról árulkodik. Ugye nem az számít, hogy mit gondolnak rólad? (Hogy azt gondolják e a kívülállók, hogy derék ember vagy?) Ne másnak akarj megfelelni, csakis önmagadnak, hallgass a belső hangodra.Valami eddig berögzült szokásodon változtatnod kell, hiányzik még a rugalmasságod hozzá.
  Válaszokat keresünk egész életünkben, nem kell menekülnünk a helyzetek elöl.Nyisd ki a szíved a jövőd felé, vegyél egy nagy levegőt, lásd meg a körülötted levő apró örömöket. Fogadd el a történéseket, vizsgáld meg, mit tapasztalhattál meg belőlük. Kaland az élet, éld te is kalandként! A sok mozgás, a zöld táplálékok, kevés cukor gyógyír az ízületeknek.

  VálaszTörlés
 20. Egy két éves kisfiú édesanyjának...
  Ott van az utolsó mondatodban, hogy féltél néhány dologtól...A félelem nem jó energia. Biztos, hogy akartátok mindketten azt a babát? Az ember ilyenkor tele lehet bizonytalansággal a baba miatt megváltozott életével, jövőjével, párkapcsolatával illetően. Valami régi gyermekkori emlék előhozott benned olyan érzést, hogy nem leszel jó anya?
  Az is lehet- és ezt el kell fogadni- hogy lehet, hogy az a kis babalélek meggondolta magát, mégsem akart erre a világra jönni. Mivel született azóta egy kisfiad, át tudod gondolni, hogy mit gondoltál másképp ebben a várandóságodban és mit az előzőben. Azt a kis 24 hónapos lelket engedd el, lehet, hogy az ő döntése volt...Próbálj úgy gondolni, rá, hogy nem elvesztetted őt, hanem lett egy kis angyalod.♥♥♥

  VálaszTörlés
 21. Pityke: Allergiás vagyok, nem is sorolom mi mindenre, mert nem férne ide. Milyen lelki háttere lehet?

  VálaszTörlés
 22. Allergia.
  A test valamilyen ártalmatlan dolgot ellenségnek vél, el kezd dolgozni ellene.
  Valakivel, vagy valamivel szemben te is ellenállást élhetsz meg, az agyad pedig leadja a parancsot a védekezésre. Nekiáll nyálkásítani, hogy tisztítson, ki akarj mosni szemedből könnyekkel az "ellenséged". Gondolkozz el, ki vagy mi válthatja ki belőled ezt az érzést? Van vmi amit lelked legmélyebb kamrájába tettél, nem tudomást véve róla? Valami, ami ott van, nincs feldolgozva, elengedve, utat tör magának. Az allergiával távol tartjuk magunkat embertársainktól is. Fel akarjuk vele hívni magunkra a figyelmet? Azt hisszük, ha nem sajnálnak, akkor nem is szeretnek minket? Vállald fel magad, merj felvállalni konfliktusokat is magadért. A pollenallergia mögött a szexualitás elhárítása is rejtőzhet. Porallergiánál gondold át van e valaki a közvetlen környezetedben, akivel szemben nem mered vállalni magad? (lÉlek)

  VálaszTörlés
 23. Vannak öröklött , velünk született betegségek. Tudjuk, hogy OKOZAT nincs OK nélkül. Gondoljunk vissza múltbéli eseményekre, amikor megbetegedtünk! Mi okozhatta a bajt?
  A FEJ a gondolkodás, az észlelések központja. A NYAK a mélyebb helyekről érkező érzelmeinket közvetíti tudatunk felé.
  TOROK: amikor valaki elfolytja, nem beszéli ki magából a gondjait, sírását visszafolytja, az érzelmek nem jutnak feljebb, nem oldódik a stressz. Ez gombóc érzetet kelt a torokban.
  LÉGZŐSZERVEK: ( orr-, garat-járat ) jelzi, hogyan viszonyulunk a környezetünkhöz. Amikor megfázunk, minden GYULLADÁSBA jön, szeretnénk egy rövid időre távol maradni mindenkitől, egyedüllétre vágyunk, hogy tisztába jöhessünk magunkkal és megtisztuljunk.
  A TÜDŐ az életkedvünket tükrözi. A KEZEK az előrehaladást képviselik a világban, életünkben.
  Az emberi érintkezések mutatói, az elhárítás vagy a közeledés jelképei. A küzdés eszközei.
  A SZÍV az öröm, a csalódás székhelye. Az ALHAS a titokzatosság jelképe.
  A VESÉK az érzésekkel állnak összefüggésben. A LÁBSZÁR: hogy, hogyan haladunk e világban. A LÁBFEJ állapota mutatja, hogyan tudunk állni a tények talaján.
  A GYULLADÁSOK, a lelki küzdelmekről, a LÁZ: harag, düh, neheztelésről árulkodik. A GYENGESÉG: szomorúságot, csalódást, tehetetlen haragot jelez. HIDEGRÁZÁS esetén a kétféle állapot változik egymással. Az ÍZÜLETI PROBLÉMÁK a rugalmasság hiányát jelzik.
  Flora Fabiana

  VálaszTörlés
 24. Cukorbeteg vagyok, még nem inzulinos, de nem is szeretnék az lenni.Ennek a bajságnak is van lelki oka? Köszi, ha válaszoltok!Évi

  VálaszTörlés
 25. a cukorbetegség, az élet édes ízének befogadásával van összefüggésben

  VálaszTörlés
 26. Nem elég édes az életed. Ha gyógyiulni akarsz, talpmasszőr.

  VálaszTörlés
 27. A vérben lesz túl sok a cukor, és nem képes a szervezet a felgyülemlett cukor felhasználására. Ha hirtelen leesik a vércukorszint az is hasonló okokból ered.
  A cukor a szeretetet, törődést, gyengédséget jelképezi. Lelkünk mélyén megbúvó szomorúságról árulkodik. Többször ért csalódás(akár szerelmi), bánat? Elfojtod az érzelmeidet? Úgy érzed a mostani életedben túl sok a fájdalom? Keserűségeidet szénhidráttal(cukros, lisztes ételek) pótolod? Fogadd el a szeretetet, ne zárkózz el előle. Engedd magad megölelni, ne fojtsd el magadban a gyengédség iránti vágyat.Vedd kezedbe az életed irányítását, örülj az apró dolgoknak is, add és fogadd a szeretetet. A múltad zárd le magadban és engedj utat az új, örömteli életed megélésének.(lÉlek)

  VálaszTörlés
 28. ...mi a helyzet a hüvelygombával? Évek óta nem tudok tőle megszabadulni...

  VálaszTörlés
 29. Hüvelygomba. A szexualitás testi valóságát mutatja meg nekünk. A méh a nőiség lelki központja. Akkor működik jól, ha olyan férfit fogad be, akit akar. Valami frusztrációt élsz meg a partnereddel kapcsolatban? Bűntudatod van valami miatt? Valami kellemetlen emlék(akár tudat alatti)távol akar tartani a partneredtől? Úgy érzed esetleg, hogy képtelen vagy az ideális otthon megteremtésére?
  A gomba élősködő. Ha az ember lelkéből hiányzik a fény, testében elszaporodik a gomba.

  VálaszTörlés
 30. ahol hüvelygomba van, ott a belekben is van gomba, ki kell takarítani onnan is, mert mindig visszafertőződik.
  vajon miért van szüksége élősködőre??
  brigi

  VálaszTörlés
 31. Kedves Lélekölelés! - szeretném, ha lehetséges nem gyógyszeresen kezelni betegségem - nagyon vizes a lábam. Háziorvosom vízhajtó tablettát javasolt, viszont a szivem nem bírja napi szinten a szedését.Befolyásolhatja a jelenséget az, hogy 42 év után hagytam abba a dohányzást és második hónapja férjem eltávozott az élők sorából? Esetleg múltból fel nem dolgozott események válthatták ki? Köszönettel várom válaszod: N.

  VálaszTörlés
 32. máj problémák lelki okai???

  VálaszTörlés
 33. Vizesedés: A vesék működésében lépett fel valamilyen zavar valószínűleg. Igen, lehet kapcsolatban a párod elvesztésével...El tudtad már őt engedni?
  Más nézőpontból utalhat ara, hogy nem vagy képes vállalni magad, vagy túl nagy egoval rendelkezel. Mindkettő az önmagunkba vetett hit bizonytalanságára utalhat. Gyakran érzed úgy, hogy igazságtalan veled a világ? Vállald a felelősséget az életedést, találd meg a helyed világunkban. Gyógynövények közül a petrezselyem tea nagyon jó vízhajtó, a zsurló, pedig az egész veserendszer képes regenerálni. Felmerül az is, hogy elég folyadékot iszol? Ha túl keveset, a szervezeted átáll raktározásra.

  VálaszTörlés
 34. A májproblémáknál saját magunkat kell megvizsgálnunk. Elraktározódott feszültségek, sérelmek, rosszindulatú gondolatok, irigység növeli a májbetegségek előfordulását. Sokszor kritizálsz másokat? Miközben sajnálod magad? Képes vagy elfogadni másokat olyannak amilyenek? Inkább a lelked mélyén harcolsz ellenük? Evvel gátolod az utat, hogy képessé válj örömmel élni az életedet. Minden bosszú, gyűlölet, negatív érzés a májat terheli. Csak másoktól várod, hogy változzanak meg? Te nem vagy hajlandó változtatni az álláspontjaidon? Tudd, hogy ekkor inkább feláldozod magad és ez rossz energia. Szeresd magad, fogadd el magad, és ez meg fogja nyitni az utat számodra, hogy megérts másokat. Engedd, hogy visszatérjen az életed iránti szereteted. A máj balzsama a béke, a megbocsájtás, a harag nélküli lét, jóindulattal, szeretettel telve.(LÉlek)

  VálaszTörlés
 35. Sok kérdést látok itt felsorolva, és mi a megoldás? ; - az ÉLET "élése". Ez amit most "teszünk" sajnos egyáltalán nem az :(( ! Mi az ÉLET??? Mindenkinek mást jelent, de általánosan az biztos, hogy nem csak fizikai síkon zajlik, több pusztán anyagnál.
  Az ÉLET alapvetően tapasztalat szerzés, képesség a tanulásra; vágy az ismeretek megszerzésére, realitás, kommunikáció és ezek megértése.
  Testünkben is több szinten zajlanak ezek a reakciók; elsődleges az idegrendszer, aztán a belső elválasztású mirigyek rendszere, a vérkeringés, és a nyirokrendszer.
  A betegségek ezek egyensúlyának megbomlásából keletkeznek. És, hogy melyik, mikor, miként a károsodott területből adódik.

  VálaszTörlés
 36. Prosztata problémák?...

  VálaszTörlés
 37. A lelki eredetét nem tudom.Viszont a Sláger rádiónak volt egy hajnali műsora,ahol egy két lányát egyedül nevelő pedagógus apuka kért segítséget.Még a műsor ideje alatt valaki 1 liter sajtolt napraforgó olajat ajánlott fel,állítólag az hatásos (-és nagyon drága).(?)(SZI)

  VálaszTörlés
 38. Prosztata: Gyakran akkor válik beteggé, ha egy férfi elveszti a munkáját. Elveszti a "vadászat" által nyújtott ősi élményét. Haszontalanság érzés generálja a betegségeit. Ne akarjunk a társadalom által elvárt igényeknek megfelelni. Általában idősebbeknél fordul elő a megbetegedés, nyugdíjazás környékén. Fogadjuk el korunkat, higgyük el, hogy értékes tagjai maradunk a társadalomnak, a családunknak. Fogadjuk, el, hogy felnőttek a gyermekeink, engedjük őket utukra. Megmutattuk nekik az élet útjára való lépés módszerét, most hagynunk kell, hogy önállóan menjenek rajta. Ne érezze magát egyik férfi sem öregnek, semmire sem valónak, higgyenek benne, hogy az igazi női szemek bármilyen korú emberben meg tudják még látni a FÉRFIT! Kalandokban gazdag teljes életet kívánok! (lÉlek)

  VálaszTörlés
 39. Horkoló párom üzen valamit horkolásával lelki síkon? Választ előre is köszönöm! (MZ)

  VálaszTörlés
 40. A horkolás túlzott ragaszkodásra is utalhat. Nem csak személyhez, hanem tárgyakhoz, megrögzött gondolatokhoz. Valami olyanhoz ragaszkodok, ami már nem jó igazán számomra, de inkább fáradságomra hivatkozva nem változtatok.
  Valamit már nem lélegzem be szívesen...Túlságosan akarom birtokolni a páromat? Valamilyen közöttünk feszülő érzelmet akarok megszüntetni? Közelebb akarok kerülni hozzá? Merjünk elengedni és legyünk nyitottak a változásra. Testbeszédünk és valós hangunk is legyen tiszta, saját visszatükröződésünk. (lÉlek)

  VálaszTörlés
 41. KÖSZÖNÖM HOGY TAG LEHETEK KÖZTETEK: MARGIT:

  VálaszTörlés
 42. NEMRÉGIBEN KIVETTÉK A MÉHEMET MIVEL MIOMÁIM VOLTAK: EZ IS LELKI EREDETÜ LEHET??????

  VálaszTörlés
 43. Mióma: A méh a nő lelki központja. Akkor működik jól, ha olyan férfit fogad be, akit akar. Diszharmonikus szexuális kapcsolatot is jelezhet.A mióma utalhat valamilyen lelkifurdalásra, bűntudatra valamely múltban történt eseménnyel kapcsolatban. Valamilyen fájdalmat, békétlenséget rejtegetsz magadban. Valamilyen rossz érzés a foglyod maradt. Mivel most túl vagy az operáción, gondold át ezeket a dolgokat, hogy ne kelljen a testednek újra egy ilyen védőfalat növesztenie. Bocsáss meg magadnak, fogadd el, hogy a veled eddigi életed során történtek nem voltak hiába valók. Tapasztaltál belőlük. Ezt a tanítást fogadd el, hogy az energiáid szabadon tudjanak áramolni, és a szíved titkait meg tudd valósítani. Tekints úgy az életedre, mint egy nagy kalandra, ahol néha történnek kellemetlen dolgok is, de mögéjük gondolva egy-egy megnyugtató tapasztalattal leszünk mégis boldogabbak.(lÉlek)

  VálaszTörlés
 44. kb 10- 15 éve migrénes fejfájásom van, álltalában mensesemkor jelentkezik. Szeretem magam vagyis probálom szeretni magam mit tehetek még hogy ne vegyen el a minden hónapombol 3 napot ez a fejfájás? És legföképp mi lehet az oka?

  VálaszTörlés
 45. Migrén: Erős stressz, nyomasztó gondolatok generálhatják. Lehet, hogy valamilyen történés az életedben túl erős nyomással járt. Utálod magad? Szinte fejbe vágnak az ítéleteid, melyeket magadról és másokról gondolsz? Elképzelhető, hogy túl gyorsan akarsz valamit elérni. Adj időt magadnak. Tudod, türelem...nemrég írtunk is róla.Van esetleg valamilyen dolog az életedben, amit nem akarsz sem meglátni, sem megemészteni? A migrén gyakran jár hányingerrel,látászavarral, ez erre is utalhat.Mások elvárásainak akarsz megfelelni, miközben a lelked tiltakozik ellene? A migrén elfojtott szexuális problémákat is takarhat. Próbáld megérteni a tested jelzéseit. Légy türelmes, merj változtatni, és hagyd az eseményeket szabadon áramolni, hogy megleld a belső harmóniádat. Ha sikerül, a migrént is elfelejtheted. (lÉlek)

  VálaszTörlés
 46. Sziasztok! Nekem a nagymamám hunyt el lassan két hónapja. Ő volt a mindenem és Én Neki a kedvenc unokája. Azóta folyamatosan a halál gondolata foglalkoztat. Mi lesz Velem, ha a párom előbb hal meg, vagy a szüleim, nem szeretnék megöregedni. Nem tudom élvezni az életet. Értek sok traumák, amiken úgy érzem, hogy átestem....vagy mégsem? Igen-igen van migrénes fejfájásom, hányingerem....olvastam is, hogy ennek mi a lelki oka. Olyan mindennapos anyukának érzem magam. Nem tudok örülni semminek. Valami segítséget kérnék, hogy ismét feleség és boldog anyuka lehessek.

  VálaszTörlés
 47. Amúgy van egy kisfiam, két éves és tiszta takonyka szegény. Úgy tudom, hogy ha az anyuka lelki világa nincs rendben, akkor a gyermekére is kihathat a dolog. Igaz ez? Az előző kérdező vagyok 12:15-ös.

  VálaszTörlés
 48. Van igazság abban, amit mondasz, persze, csak nagyon kevés ismerettel rendelkezünk rólatok. Ha az anya nincs harmóniában, a gyermekben is megmutatkozhatnak ezek a tünetek. Belső konfliktusodat visszatükrözheti a gyermeked. Még kicsi, együtt rezeg veled...Ő erőt adhat a kilábaláshoz neked is! Merd megtenni!♥(lÉlek)

  VálaszTörlés
 49. Az előző leveled, a 12:15-ösnek, gondoltam szánunk komolyabb átgondolást. Remélem nem bánod... Megtalálod a főoldalon! (lÉlek)

  VálaszTörlés
 50. A fiamat sipoly és dermaid ciszta miatt műtötték már másodszor fél éven belül.Még most sem gyógyult meg teljesen,s azt mondják bármikor ki újulhat.Mitől lehet ők sem tudják.

  VálaszTörlés
 51. Sipoly: Az energiaáramlások el vannak záródva a testben. Szorongás valami miatt, elzárása azoknak a csatornáknak, min keresztül ezeket oldani tudnám.De ezek az elzáródott mérgek végül utat találnak maguknak.Keressétek meg a szorongás okát. Fontos lenne, hogy sokat beszélgessetek, hogy a napi történések mind a felszínre kerülhessenek, azok is, amikről a fiad inkább nem beszélne. A ciszta lelkifurdalásra is utalhat. Esetleg valamilyen soha meg nem valósult álom maradt a test és a lélek titka. Védőfalat épít ezáltal maga köré. Az, hogy a bőrön mutatkozik, azt mutatja, hogy hiányzik a szabad kommunikáció. A bőr, mint védőfal elkezd védekező állást felvenni. Ha segítőre lenne szükséged, írj.(lelekoleles@gmail.com) De szerető anyaként hiszem, hogy meg tudod oldani a problémát.(lÉlek)

  VálaszTörlés
 52. KÖSZÖNÖM!!!:))Lehet,hogy igénybe veszem a segítséged,ha elakadok.Még egyszer KÖSZÖNÖM!!!

  VálaszTörlés
 53. Húúú! Én most találtam ide és felbátorodtam, a kérdésem:
  2 egészséges embernek évek óta nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Hm?
  Köszönöm a választ!

  VálaszTörlés
 54. Nehéz kérést tettél fel...Nagyon sok ok rejtőzhet a "miért nem jön össze a baba" kérdés mögött. Gondolom, orvosilag kivizsgáltak benneteket már. (Egy jó kineziológus, reflexológus is segítség lehet, hogy valamilyen mélyen rejlő gátat segítsen kioldani.)
  A stresszes életmód nagyon erős gát lehet egy baba érkezésénél, különösen a férfiaknál. Felerősödhetnek kételyek avval szemben, hogy tudjuk e anyagilag megfelelően ellátni, felnevelni a gyermekünket.
  Fontos kérdés az is, hogy nőként mennyire éled meg a nőiességedet. Hiszen a nőiség és az anyaság erős kapcsolatban állnak egymással. Bűnösnek érzed magad azért, mert nem sikerül áldott állapotba kerülnöd? Vannak félelmeid az anyasággal kapcsolatosan? Nem tudom, mennyire hiszel abban, hogy egy megszületendő kis lélek választja ki a szüleit. Lehet, hogy a ti kis "lelketek" úton van már felétek. Ahhoz, hogy megérkezhessen, próbáljatok elengedni minden félelmet, ami bennetek van. Tekintsetek nyitott szívvel a világra. Fogadjátok el azt is, ha még néhány hónapot várnotok kell. Ne kudarcként éljétek meg. Gondolatban ne avval a gondolatsorral vonzzátok a picit, hogy jó lesz, majd ha lesz, hiszen így egy jövő idejű vonzást indítotok. Gondoljatok rá úgy, mint, aki már van. Higgyetek benne, hogy jó szülők lesztek. Szeressétek egymást nagyon! (lÉlek)

  VálaszTörlés
 55. Azt szerettem volna kérdezni, h egyszer csak ekcémás lett a kezem. Pedig soha semmilyen ilyen jellegű bajom nem volt.
  (jobb kéz könyök hajlat)Nincs tipped, hogy mi lehet az oka, illetve hogy tűnik el ez a rondaság?

  VálaszTörlés
 56. A karproblémák egy új élethelyzet elfogadását is jelképezhetik.
  Lehet, hogy ez a te esetedben is adott, csak "viszketsz" tőle. Nem csak fizikai, hanem lelki értelemben is. A belső lázadásod ütközik ki a karodon.
  A jobb kéz a tekintéllyel szembeni nehézségekre utal. (Még mindig kislánynak akarod érezni magad, pedig pontosan tudod már belül, hogy felnőttél. Valami olyan dolog ellen lázadsz belül, amit csak elfogadhatsz.)
  A karon lévő irritáció, olyan frusztrációhoz, irritációhoz köthető, amely avval kapcsolatos, amit teszek, bizalommal kéne megnyilvánulnom az életem felé, szeretettel kellene magamhoz ölelnem azokat, akiket szeretek.
  Minden helyzetnek lásd meg a jó oldalát, rá fogsz jönni, hogy jobb vagy, mint amennyit magadról gondoltál volna, és meg fogod állni a helyed az új élethelyzetben. És ez csodálatos!
  Az ekcéma arra utal, hogy nem tanultad meg szeretni magad...mivel félsz, hogy megsérülsz, ezért inkább mások elvárásai szerint élsz.
  Elszigeteltséget, magadba fordulást, alulértékelést jelez.
  Túl nagy jelentőséget fordítasz arra, hogy mások milyennek látnak téged. Aggódás, forrongó reménytelenség utat tör a bőrön keresztül.
  Miért nem azt teszed végre, ami neked jó???
  A bőröd megmutatja, milyennek látod magad belülről. Le kell szakadni a múltadról, hogy megvalósíthasd önmagad.
  Olyannak kell megszeretned magad, és elfogadnod, amilyen vagy. Amit te nem adsz meg magadnak, azt másoktól sem fogod megkapni. Tanuld meg élvezni a jelent, ismerd fel, hogy minden cselekedeted a mostban, a jövődet alapozza meg. Haladj bizalommal előre az életedben!(lÉlek)

  VálaszTörlés
 57. Segítséget szeretnék kérni. Hullik a hajam sajnos. Már mindent megpróbáltam, orvosi segítséggel is, vitaminokkal, étrendbeli változtatásokkal, de kisebb javulások után, mindig visszatérnek a panaszaim. Hátha valami lelki ok húzódik a háttérben, amit nem tudok megoldani. Kérlek segítsetek rátalálnom! Előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 58. A haj a fizikai és a spirituális világ közti kapcsolatunkat jeleníti meg. A hajhullás arra utal, hogy erősen a materiális énünk felé fordultunk. Feltehetőleg erőteljesen működő intuíciós képességeim vannak, de ezeket elnyomom, és mindent az anyagi és racionális oldala felől akarok megközelíteni. Mindent az irányításom alatt akarok tartani, félek, ha nyitok, elveszítem a kontrollt. Mindig azt gondolom, hogy én csinálok mindent jobban, mint mások. Minden belső félelmem cselekvőképtelenséget, elkeseredettséget, feszültséget okoz számomra. Pedig csak az illúziók világában élünk.
  Nem az élet ellen kell harcolnom-az velem van-, hanem elhinnem, hogy támogat, segítségemre siet, ha hallgatok rá, és nyitott maradok. Változtatnom kell élethelyzeteimmel kapcsolatos gondolkodásomon.Megfigyelem hogyan kezelem a stresszhelyzeteket és abba hagyom a "hajam tépését"!(lÉlek)

  VálaszTörlés
 59. Rettenetes fájdalmam van minden közösüléskor, mintha nem is a nemi szervét tenné belém a párom, hanem egy pengével körbebélelt valamit.
  Jártam nőgyógyásznál,nem talált semmi rendellenességet, ajánlott sikosítót, az sem használt semmit. Mi okozhatja a problémámat, lehet ez is lelki eredetű, s ha igen, mi rá a gyógyír?
  Igaz, nem vagyok már épp fiatal, de 54 évesen még nem érzem úgy, hogy kényszerből, csak a békesség kedvéért sexeljek a párommal, s nem pedig mindkettőnk örömére!
  Szeretném, ha többen is válaszolnának, tudni szeretném, küzdenek-e mások is hasonló problémával, s mit tesznek ellene?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A női nemi problémák mögött több dolog is állhat lelki szinten. Valami mély traumát is jelezhet, vagy belső konfliktust. Elfogadod magad, és a nőiességed változásait? Szerethetőnek látod magad? Olyan nőnek, akit meg kívánhatnak? Keresd meg magadban újra a nőt! Nem volt valami negatív szexuális élményed? Nem akarod a párodat a lelked mélyén magadba fogadni. Ezeket a gondolatokat járd körbe, és őszintén nézz szembe velük. Élvezd az életet, legyél nyitott és befogadó, az életed minden területén, hiszen egy nő, 54 évesen is NŐ! (lÉlek)

   Törlés
 60. Azt szeretném kérdezni: tudsz -e olyan könyvet ajánlani, amiből ezeket megtudhatjuk.Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Rüdiger Dahlke könyveket találsz a témában a könyvesboltokban. De többen foglalkoztak hasonló dolgok összerendezésével. Érdemes egy könyvesboltban bele lapozgatni mindegyikbe e, hogy megérezd, melyik nyelvezete áll hozzad a legközelebb. (lélek)

   Törlés
 61. Sziasztok!

  Azt szeretném tudni,hogy az államon miért jelentkezett a szőrösödés.Milyen lelki oka lehet.40 éves vagyok 18 éves koromban jött elő.Szülés után sem javult semmit.
  Napi szinten kell kezelnem,epilálnom és emiatt folyton gyulladásba van,és pattanásos.
  előre is Köszönöm a válaszokat!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez nagyon speciális kérdés...Volt egy ismerősöm hasonló tünetekkel, nála PCOS lett az ok, amit sikerült megoldani, orvosi segítséggel. Az, hogy az arcod érintett, az azt jelenti, hogy a milyen képet mutatsz magadról. Archibák, pattanások jelentkezhetnek, ha alulértékeled magad, ha túl sok kritikával illetsz másokat, ha kűzdesz mások szeretetéért, úgy érzed nem vagy szerethető. Ahhoz, hogy az arcbőröd kitisztuljon, tisztítsd meg a belsődet a negatív gondolataidtól. Ezek a gondolatok legtöbbször a múlt és a jövő által vetített gondolatok. Engedd magadhoz a szeretetet, igenis szerethető vagy. Szeresd meg magad és ragyogni fog az arcod. Ezt is érdemes megnézned: http://www.youtube.com/watch?v=A6xFNMuic-I

   Törlés
 62. Kedves lÉlek.. kérlek segíts..
  borzasztó hajhullásom van,(fejbőr már látható) és miómám van.
  Az elmúlt éveimet szexuálisan eléggé vad stílusban, és veszélyesen éltem, viszont egy éve már ha lehet úgy mondani harmonikus párkapcsolatban élek. Amelyből viszont, néha amikor beleveszek az egómba, és veszítek a tudatosságomból, bármilyen tökéletes és kedves a párom, menekülési kényszert érzek. Elvesztettem a reményem hogy a választ magam megtaláljam.. Kérlek ha tudsz segíts..
  Köszönöm, és a sorsnak tudom be hogy a bloggod ma megtaláltam!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A hajad a szabadságot, az erőt, a szépséget jelképezi. Hajad tükrözi, hogy vajon te irányítod e az életedet, vagy csak sodródsz... A kopaszodást düh, vagy érzelmi sokk is kiválthatja. A hajad a materiális és a spirituális világod közti kapcsolatot is mutatja. A fejed tetején van a koronacsakrád...Pedig lehet, hogy nagyon erősen működinek a megérzéseid... Figyelj oda rájuk.
   Mindig mindent te irányítasz? Van egy olyan belső kényszered, hogy csak te tudod jól csinálni? Belső félelmeid állandó feszültséget okoznak számodra. Belül rágódsz a "vad" múltad miatt? Vajon a vadabb éned és a mostani jó /világnak megfelelő éned között van, akit keresned kellene? A múlt már elmúlt. Fogadd el, zárd le ami volt. A párodtól azért is érezhetsz menekülési kényszert, mert a jövőtől félsz. Ne harcolj a múlt és a jövő ellen. A jelenedet éld meg. Ne harcolj a világgal, a téged körülvevő energiák téged segítenek...csak engedd meg nekik. (Ezt a reflaxációs meditációt időnként hallgasd meg: http://www.youtube.com/watch?v=j2smivRDSxQ ) Léleköleléssel! Lélek

   Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a válaszod..Felismerés volt olvasnom.. Kérlek magyarázd el hogy érted hogy a materialista és spirituális világom közötti kapcsolatot mutatja. Úgy érzem sodródok, mert nem én írányítok jelenleg, igen.. Próbálom tudatosítással feloldani majd..
   Hálás vagyok.. köszönöm..
   Léleköleléssel!..

   Törlés
  3. Valószínűleg nyitottabb ember vagy a spirituális világ irányába is, mint amennyire most gondolnád. Nagyon erős megfeleléskényszert érzek benned. Ezért is lehetséges, hogy nem a te kezedben van az irányítás... Az inspirációidra, megérzéseidre kellene hallgatnod. Nem kell mindig "jó"-nak lenni mások felé. Magadnak kell megfelelj egyedül. Keresd meg Önmagad. Ne félj tőle, könnyebb lesz, mint gondolnád. Amikor megtaláljuk belső énünket,. áramolni kezdenek bennünk az eddig elfojtott energiák. Gondold át és merd meglépni! ♥

   Törlés
  4. Köszönöm..
   Léleköleléssel!..

   Törlés
  5. most értettem meg a válaszod..

   Törlés
  6. Ne haragudj...de csak a most értettem meg...írásodról értesített a blog. Soha, senkinek sem ígértem választ másnapra, de amikor megkaptam az értesítést, ahogy tudtam, válaszoltam. Ez részemről szolgálat leginkább, nincs semmi hasznom a segítségnyújtásból.

   Törlés
  7. ne haragudj rosszul fogalmaztam, félreértettél.. :-) csak ennyi időnek kellett eltelni ahhoz, hogy a válaszodat meg is értsem, illetve megtapasztaljam..
   nagyon hálás vagyok a válaszaidért!

   Törlés
 63. Már 2 éve küzdök deréktáji gerincsérvvel, mely kiújul, elmúlik, megint jelentkezik. Milyen területen keressem a megoldásra váró problémát?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ismerős...nekem is volt. :) Stabilitás, önmagunk megtalálása a jelenünkben. Elfogadni, hogy minden értünk történik, hinni abban, hogy a látszólag érthetetlen dolgok is miattunk történnek. Nekem sokat segített amikor eldöntöttem, hogy immár nem akarok megfelelni senkinek sem. Hogy amit jónak érzek, akár az életutammal kapcsolatban, azt merem eldönteni. Nem mások véleménye és ítélete előtt hajlongok. Cipelsz magaddal lelki terheket, el nem engedéseket, haragokat...? Fogadd el, hogy a múlt részei, éld a jelened. Fizikai szinten menj el szakemberhez, aki a test helyreállításában segíthet, de a megoldás csak akkor lesz tartós, ha a segítséget saját magad is megadod magadnak. (lÉlak)

   Törlés
 64. A gerinc elváltozásai arra utalnak, hogy nem teljes lelkesedéssel éled az életed. A gerinc a tartás. Ha nem engeded, hogy az élet melléd álljon, hanem csak a régi már elavult gondolataiddal töltöd meg a napjaidat, torzul a gerinc, jelentkezik a sérv. A deréktáj az anyagi, és érzelmi bizonytalanságodat mutatja. Sokszor félsz, hogy valami nem fog sikerülni? Nem hiszel benne, hogy meg tudod valósítani a terveidet? Valószínüleg túl sok terhet veszel magadra, ami elveszi az energiádat önmagadtól. Nehezen viseled a változásokat? Kissé mereven állsz a dolgokhoz? Hidd el, az élet jó dolgokat tartogat számodra. Fogadd el a másmilyen látásmódot, mint amivel eddig néztél magadra és a környezetedre. Mint egy gyermek, csodálkozz rá a világra, csak jót tartogat számunkra. Közelről megnézve a "rossznak" vélt történéseket látjuk, mennyit tanultunk belőle, mennyit fejlődhetünk általa. Rugalmasan, sokat mosolyogva élj! ♥ (lÉlek)  VálaszTörlés
 65. Szuper ez a blog,miközben olvasom folyamatosan rájövök hogy minden problémánkra a megoldás bennünk rejlik.

  VálaszTörlés
 66. Nőknél a fokozott erős szőrnövekedés? :(

  VálaszTörlés